| |     ћирилица | english  
Naslovna
Ambasador Đurić razgovarao sa kongresmenom Kostom

2.04.2023.

Ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić razgovarao je na Kapitol hilu sa kongresmenom Džimom Kostom, članom Pododbora za Evropu u Odboru za spoljne poslove američkog Kongresa.

Među glavnim bilateralnim temama susreta bila je privredna saradnja, sa posebnim akcentom na mogućnostima za zajednički rad na širenju sistema energetske infrastrukture u Srbiji, kao i na aktuelnim infrastrukturnim investicijama i projektima.

S tim u vezi, ambasador Đurić izvestio je kongresmena Kostu o napredovanju radova na projektu Moravskog koridora, koji američka kompanija „Behtel“ gradi u konzorcijumu sa turskom „Enkom“, istakavši njegov značaj kao prvog digitalnog koridora u našoj zemlji.

„Moravski koridor predstavlja novu razvojnu šansu za domaću privredu, industriju i turizam. Njegova izgradnja u znatnoj meri doprineće napretku i na lokalnom nivou, jer će se za opštine koje se nalaze na njegovoj trasi i tamošnje stanovništvo otvoriti brojne mogućnosti“, podvukao je Đurić.

Sagovornici su iskoristili susret da razmotre i aktuelnu situaciju u regionu Zapadnog Balkana, kao i najvažnija međunarodna pitanja, konstatujući da je pronalazak mirnog rešenja za ukrajinsku krizu od najveće hitnosti.Ambasador Đurić sa kongresmenom Moranom

1.04.2023.

Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić sastao se sa kongresmenom Natanijelom Moranom, članom Pododbora za Evropu u Odboru za spoljne poslove Predstavničkog doma.

Ambasador Đurić preneo je kongresmenu Moranu čestitke državnog rukovodstva Srbije povodom prvog izbora na mesto predstavnika u Kongresu SAD, izrazivši uverenje da će njegov angažman u okviru kongresnog spoljnopolitičkog odbora doprineti još intenzivnijem razvoju srpsko-američkih odnosa, posebno u kontekstu budućih razgovora u okviru strateškog dijaloga Srbije i SAD.

Govoreći o bilateralnim odnosima, ambasador Đurić ocenio je da poslednjih godina važan stub saradnje Srbije i SAD postala ekonomska saradnja, za šta je dokaz i nedavna trgovinska misija 16 američkih kompanija u Srbiji.

Đurić je, takođe, obavestio Morana o ishodu ohridske runde dijaloga između Beograda i Prištine, i naglasio da je naš tim, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, pristupio razgovorima odgovorno i ozbiljno, uz spremnost na svaku vrstu dogovora, ali i neodstupanje od zaštite interesa naše zemlje i prava našeg naroda na Kosovu i Metohiji kao prioritetima.

Tokom susreta, razgovaralo se i o planovima za dalje jačanje srpsko-američkih kongresnih veza, zatim o „Otvorenom Balkanu“ kao inovativnom modelu regionalnog povezivanja, kao i o drugim regionalnim i međunarodnim pitanjima.Ambasador Đurić na Evropskoj konferenciji na Univerzitetu Harvard

26.03.2023.

Ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić bio je jedan od govornika na Evropskoj konferenciji održanoj na Univerzitetu Harvard.

Obrativši se u okviru panel diskusije „Sadašnje stanje i budućnost proširenja EU: Balkan kao nova međa?“, ambasador Đurić je izlaganje započeo ukazivanjem na svojevrstan paradoks u samom nazivu panela, imajući u vidu da je i sam pojam Evropa nastao na Balkanskom poluostrvu, te istakao snažno opredeljenje Srbije za jačanje poverenja, saradnje i prijateljstva među zemljama regiona, u čemu naša zemlja igra aktivnu ulogu.

Najvidljiviji primer pozitivnog doprinosa naše zemlje novom jedinstvu na Zapadnom Balkanu, kako je rekao, jeste inicijativa „Otvoreni Balkan“ koja ima za cilj upravo uklanjanje međa, ekonomsko približavanje i omogućavanje slobodnog protoka ljudi, roba i usluga.

„Zajedništvo regiona, oličeno u „Otvorenom Balkanu“ kao idejnoj zamisli predsednika Aleksandra Vučića i lidera Severne Makedonije i Albanije, dokaz je da takav nadnacionalni pristup jača političku i ekonomsku poziciju čitavog regiona u očima Evropske unije, a samim tim donosi i veći priliv stranih investicija od kojih svi uključeni akteri mogu da imaju višestruke koristi“, istakao je Đurić.

On se osvrnuo i na dug put koji je Srbija prešla u procesu evropskih integracija, naglasivši da naša zemlja poštuje podršku Evropske unije, a posebno činjenicu da najviše investitora u Srbiji dolazi upravo iz Evropske unije.

„Promene i modernizacija koje je naša zemlja dosad sprovela i koje nastavlja da uspešno sprovodi u oblasti ekonomije, fiskalne politike, pravosuđa, javne uprave, infrastrukture i energetike već godinama unazad afirmisane su od strane vodećih evropskih i svetskih institucija“, ukazao je Đurić.

Dodao je i da mi time pokazujemo da, iako smo mala balkanska zemlja, težimo ka tome da očuvamo svoju ulogu najveće regionalne ekonomije i najvećeg investicionog tržišta za evropske, američke i svetske kompanije.

„Srbija je kroz deceniju najpre kriznog, a zatim i razvojnog menadžmenta pod rukovodstvom predsednika Vučića prerasla iz predmeta međunarodne politike u njenog činioca. I to onog koji odgovornošću i primerom vuče napred“, zaključio je Đurić.

Na marginama Konferencije, ambasador Đurić susreo se, između ostalih, i sa Enrikoom Letom, predsednikom Instituta „Žak Delor“ iz Pariza, kao i sa Setijem Vorenom, direktorom Instituta za politiku pri Univerzitetu Harvard, sa kojim je razgovarao o perspektivama institucionalnog povezivanja naših obrazovnih ustanova koje bi omogućile nove prilike za studente i nastavno osoblje u Srbiji i Americi.

Učesnici Konferencije bili su i Roberta Mecola, predsednica Evropskog parlamenta, Dritan Abazović, predsednik Vlade Crne Gore, bivši premijeri Belgije, Ukrajine i Tunisa, zatim Ivan Brkljač, savetnik za migracije predsednice Vlade Republike Srbije, Ana Novosad, bivša ministarka prosvete i nauke Ukrajine, Danijela Švarcer, izvršna direktorka organizacije „Otvoreno društvo – Evropa i Centralna Azija“, kao i mnogi eminentni profesori i saradnici Univerziteta Harvard.

Konferencija pod nazivom „Evropa na prvoj liniji fronta – kontinent u borbi za relevantnost, jedinstvo i vrednost“ održava se deveti put u organizaciji Evropskog kluba studenata Fakulteta za javnu upravu, Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta Harvard u Kembridžu, u državi Masačusets.Ambasadori Đurić i Sanders potpisali Sporazum između Srbije i Antigve i Barbude o uzajamnom ukidanju viza

11.03.2023.

Svečanom ceremonijom u novoj zgradi Ambasade Srbije u SAD zaključen je Sporazum između Republike Srbije i Antigve i Barbude o uzajamnom ukidanju viza.

U ime Vlade Republike Srbije, Sporazum je potpisao Marko Đurić, ambasador Republike Srbije u Antigvi i Barbudi sa sedištem u Vašingtonu, dok je u ime Vlade Antigve i Barbude potpisnik bio ambasador Antigve i Barbude u SAD ser Ronald Sanders.

“Danas su Srbija i Antigva i Barbuda napravile još jedan veliki korak u jačanju prijateljstva i saradnje između naših naroda. U čast mi je što sam, kao prvi nerezidentni ambasador Srbije u ovoj karipskoj zemlji, potpisao Sporazum kojim ćemo doprineti još snažnijem zbližavanju i ekonomskom povezivanju naših građana, kao i efikasnijoj kulturnoj i akademskoj razmeni, poput one u okviru programa “Svet u Srbiji”, izjavio je Đurić.

Sporazumom o uzajamnom ukidanju viza državljanima Srbije omogućen je slobodan ulazak u Antigvu i Barbudu.Ambasador Đurić sa senatorom Dejnsom

9.03.2023.

Ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić sastao se danas sa senatorom Stivom Dejnsom, članom senatskog Odbora za energetiku u Kongresu SAD.

Obavestivši senatora o toku pregovaračkog procesa u Briselu, ambasador Đurić izrazio je očekivanje da će naredni sastanak Beograda i Prištine proteći u atmosferi implementacije dosadašnjih dogovora.

Podvukao je da ima puno poverenje u predsednika Aleksandra Vučića i njegovu principijelnost u borbi za interese našeg naroda. Takođe, bliže je objasnio prioritete unutrašnje i spoljne politike Vlade Srbije, naglasivši da među njima značajno mesto zauzima ekonomski razvoj, još snažnije promovisanje sektora IKT usluga, kao i inovirani pristup energetskoj politici sa fokusom na korišćenje novih kapaciteta obnovljivih izvora energije.

Đurić se osvrnuo i na nedavnu trgovinsku misiju 16 američkih kompanija u Srbiji, tokom koje su realizovani sastanci sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i resornim ministrima, a čije pozitivne ishode očekujemo u narednom periodu.

Dodao je i da se, po poslednjim podacima, predviđa da će naša zemlja ove godine dostići privredni rast od 2,5 odsto, kao i da će u prvom kvartalu 2023. godine biti ostvaren projektovan rast bruto domaćeg proizvoda.

Uz razgovor o višedecenijskom prisustvu srpskih iseljenika u Montani, posebno o tamošnjem gradu Beogradu koji je dobio ime po glavnom gradu Srbije, a u čast Srba i njihovog doprinosa infrastrukturnom razvoju grada, ambasador Đurić iskoristio je priliku da senatoru Dejnsu uputi poziv da poseti našu zemlju.Ambasador Đurić sa kongresmenom Kinom

3.03.2023.

Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je na Kapitol hilu sa kongresmenom Tomasom Kinom, koji predsedava Potkomitetom za Evropu u Odboru za spoljne poslove Predstavničkog doma.

Ambasador Đurić informisao je kongresmena Kina o nedavno održanoj rundi dijaloga u Briselu, i podvukao da je predsednik Aleksandar Vučić bio izričit po pitanju stava Srbije, zaštite njenih nacionalnih interesa, ali i otvorenosti Beograda za razgovor o načinu implementacije dogovora.

Ponovio je i zabrinutost naše strane povodom višegodišnjeg neispunjavanja obaveza Prištine, rekavši da takvi postupci narušavaju atmosferu dijaloga i nisu znak ni ozbiljnog pristupa ni poštovanja samog pregovaračkog procesa.

Od pitanja na bilateralnoj agendi, ambasador Đurić ukazao je na važnost otpočinjanja razgovora o strateškom partnerstvu Srbije i SAD sa glavnim akcentom na sferu ekonomske, kulturne i saradnje u oblasti odbrane.

Dvojica sagovornika razmenila su mišljenja i o aktuelnim energetskim i bezbednosnim pitanjima, kao i o trenutnoj situaciji na istoku Evrope, složivši se o neophodnosti što skorijeg prestanka sukoba i postizanja mira.Promocija monografije na prijemu u Ambasadi Srbije

2.03.2023.

U Ambasadi Srbije u Vašingtonu predstavljena je monografija „140 godina srpsko-američkih diplomatskih odnosa“, pripremljena na inicijativu Ambasade, a u čast ovog značajnog jubileja.

Na prijemu koji je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić organizovao u Ambasadi povodom Dana državnosti i Dana Vojske Srbije, obratio se rukovodilac projekta, istoričar i istraživač Aleksandar Gajić.

Gajić je objasnio da je cilj knjige, napisane u koautorstvu sa Aleksandrom Stevanovićem i Sanjom Jugović, bio da se, na sažet i čitaocu pristupačan način, prikaže kontinuitet i postojanost odnosa dveju zemalja od 1881. godine do danas.

Po pitanju koncepta, autor je ukazao da knjiga predstavlja istorijski pregled diplomatskih odnosa Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, podeljen na tri tematsko-vremenske celine: od uspostavljanja zvaničnih diplomatskih veza do završne faze Drugog svetskog rata, od završetka Drugog svetskog rata do početka dezintegracije Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i od početka jugoslovenske krize do današnjeg trenutka.

Pored prikaza diplomatskih odnosa dve zemlje, kako je naveo, knjiga uključuje i četiri priloga među kojima je obraćanje supruge predsednika Republike Srbije Tamare Vučić na otvaranju nove zgrade Ambasade Srbije u Vašingtonu, intervju sa ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem, zatim intervju sa ambasadorom Republike Srbije u SAD Markom Đurićem, kao i viđenja Ambasade SAD u Beogradu o srpsko-američkim odnosima povodom obeležavanja 140. godišnjice bilateralnih odnosa.

Sve zvanice na prijemu u Ambasadi Srbije imale su specijalnu mogućnost preuzimanja poklon-izdanja knjige u elektronskom obliku.

Izdavač ove monografije je Ambasada Srbije u Vašingtonu, a sam projekat, realizovan tokom 2021. i 2022. godine, podržali su i Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, JKP Tržnica Grada Novog Sada, Fond za kapitalna ulaganja Pokrajinske vlade AP Vojvodine, OPENS, kao i kompanija Filip Moris Internacional, brojni privrednici i pojedinci.Ambasador Đurić sa senatorima

2.03.2023.

Ambasador Republike Srbije u Vašingtonu Marko Đurić sastao se u Senatu SAD sa članovima Odbora za spoljne poslove Džin Šahin, Krisom Marfijem i Krisom Van Holenom, kojima je ukazao na potrebu što hitnijeg formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, i upoznao ih sa brojnim izazovima sa kojima se srpska zajednica u pokrajini kontinuirano suočava.

U razgovoru sa senatorima, Đurić je podvukao i neophodnost izgradnje poverenja u sprovođenje svih do sada potpisanih sporazuma kao ključnog elementa u daljoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

On je, takođe, upoznao senatore sa ekonomskim kapacitetima i investicionim mogućnostima Srbije, ponovivši težnju naše zemlje da nastavi da razvija odnose sa SAD na dobrobit građana obeju zemalja.Ambasador Đurić o poseti američke privredne delegacije Srbiji

23.02.2023.

Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je povodom posete američke privredne delegacije Srbiji da je to kristalno jasan signal uspeha Srbije kao investicione destinacije, kao i potvrda stabilnog i snažnog ekonomskog okruženja u našoj zemlji.

„Otvorena su još jedna vrata američkim investicijama u Srbiji kroz naše partnere iz Američko-centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA). Veoma me raduje činjenica da su čak tri velika okrugla stola, koje je naša Ambasada u Vašingtonu organizovala sa kompanijama članicama ove Asocijacije samo u protekle dve godine, krunisana ovom značajnom posetom koja je istinski vesnik daljih konkretnih koraka u saradnji“, istakao je Đurić.

Nabrajajući 16 kompanija koje su deo privredne delegacije, a među kojima su Behtel, Fajzer, Motorola, Merk, Oškoš difens, Viza, Siti, Palo Alto i Nortop Gruman, Đurić je izrazio nadu da će planirani razgovori sa našim najvišim zvaničnicima i resornim ministrima u oblasti trgovine, namenske industrije, finansija, privrede, energetike, zdravstva, kao i IKT usluga, uroditi plodom ne samo kroz nove investicije i partnerstva, već i kroz dalje unapređenje postojećih aktivnosti i proširenje poslovanja američkih kompanija u Srbiji.

„Veliki je uspeh Srbije da bude domaćin drugoj najvećoj trgovinskoj misiji od preko pedeset misija koje je ACEBA do sada organizovala širom Centralne i Istočne Evrope. To je dokaz da je naša zemlja, zahvaljujući dobroj i pouzdanoj ekonomskoj politici, pozitivnim makroekonomskim parametrima i fiskalnoj stabilnosti u prethodnom periodu, a uprkos globalnim geopolitičkim i privrednim izazovima, uspela da se pozicionira kao tržište od interesa i poslovno okruženje sa značajnim potencijalom u mnogim granama privrede i industrije. Rad na privlačenju investicija predsednik Vučić zacrtao je kao jedan od ključnih prioriteta naše misije“, zaključio je Đurić.Konferencija srpske dijaspore "Jačanje veza"

18.02.2023.

Konferencija srpske dijaspore u Sjedinjenim Američkim Državama, prva ove vrste u ovom veku, uspešno je održana u Vašingtonu u organizaciji Ambasade Republike Srbije.

Simbolično nazvan „Jačanje veza“, skup je, po rečima ambasadora Marka Đurića, imao za cilj da bude početni impuls za buduća nova okupljanja Srba u SAD.

Otvorivši Konferenciju, ambasador Marko Đurić istakao je da ga je veoma obradovala činjenica da su predstavnici srpske zajednice došli iz svih krajeva Amerike – od Kalifornije, Floride, Aljaske, pa sve do Havaja, gotovo iz svih 50 američkih država – ocenjujući da su upravo učesnici pravi heroji ovog skupa.

„Ono što mene takođe ispunjava srećom jeste i to da ovog skupa ne bi bilo da u Srbiji nije sazrela svest o značaju našeg okupljanja ovde. Mi smo za ovo okupljanje i za rad sa našim ljudima u iseljeništvu dobili ne samo podršku, već i direktan nalog najvišeg državnog rukovodstva Srbije – predsednika Aleksandra Vučića i Vlade, kojima takođe dugujemo zahvalnost za podršku u organizaciji ove konferencije“, rekao je Đurić.

On je ukazao i da je Konferencija samo skroman početak, a da su pred nama kolosalni zadaci i ogromna odgovornost, naročito u ovom prelomnom vremenu za našu otadžbinu.

„Nalazimo se u prelomnom istorijskom trenutku, kada se odlučuje sudbina srpskog naroda u svim delovima našeg istorijskog etničkog prostora – od Beograda, naše severne ravnice, do Kosova i Metohije, i do drugih krajeva bivše Jugoslavije u kojima žive Srbi“, rekao je Đurić, i naglasio da je u takvim uslovima potrebno da u najmoćnijoj zemlji zapadne civilizacije svi naši ljudi budu predstavnici interesa svog naroda.

„Ja vas pozivam da se organizujemo tako, da sa izabranim predstavnicima u vašim distriktima, u vašim sredinama, razgovaramo o tome na koji način da podržimo unapređenje saradnje između Srbije i SAD“, dodao je Đurić.

Vladika istočnoamerički Irinej izrazio je zahvalnost učesnicima Konferencije na velikom odazivu na poziv ambasadora Đurića i Ambasade, rekavši da su se time svi prisutni zapravo odazvali pozivu svoje države.

„Zahvalan sam što se naša Srbija sve više i više vraća sebi – onoj Srbiji koja je bila, koja će biti i koja već i jeste“, rekao je episkop, i dodao da je ovaj skup izuzetna prilika u svim mogućim oblastima našeg življa u Americi, Srbiji i širom sveta, da se srpska zajednica redovno sastaje i tako čini dobrobiti za našu zemlju i naš narod.

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon ocenio je da srpska dijaspora predstavlja značajan ekonomski, kulturni i intelektualni potencijal.

„Kada govorim o potencijalu, ne govorim samo o ljudima koji se vraćaju – a kojih je sve više i više jer se Srbija razvija, naročito u poslednjih deset godina – i svojim znanjem i sposobnostima u Srbiju unose nove ideje, načine razmišljanja i poslovanja, već mislim i na sve one koji žive van Srbije i koji su prave spone između Srbije i sveta“, podvukao je Gujon.

On je, između ostalog, izrazio i uverenje da će jedan od rezultata Konferencije biti skorašnje postizanje dogovora o otvaranju nekoliko škola srpskog jezika u Americi.

Prenevši pozdrave predsedavajuće Predsedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, ambasador Bojan Vujić podvukao je da je rukovodstvo Republike Srpske godinama posvećeno jačanju veza između srpske dijaspore u SAD i njihovih porodica i prijatelja u Republici Srpskoj. Oni, kako je naveo, prepoznaju vitalnu važnost ovakvih napora da se čuje srpski glas u Vašingtonu i da se jačaju veze između srpskog i američkog naroda.

„Kao Srbi u Americi, svi možemo biti ponosni na doprinose koje su Srbi dali u Americi – počev od Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Marine Abramović, Čarlsa Simića, Novaka Đokovića, Nikole Jokića i mnogih drugih“, rekao je Vujić.

Osvrnuo se i na istoriju pozitivnih odnosa, podsetivši da, od svih naroda na Zapadnom Balkanu, jedino su Srbi bili saveznici Sjedinjenim Američkim Državama u oba svetska rata.

Prema rečima Obrada Kesića, šefa Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu, okupljanjem srpske dijaspore na ovakvoj Konferenciji vraća se nova energija u stare poduhvate, pri čemu je ocenio važnim podsećanje na dosadašnja iskustva i rad naših prethodnika u smislu pouka za budućnost.

Generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović mišljenja je da je Konferencija postavila temelj srpskog organizovanja u Americi u narednim godinama i decenijama, dok je pripadnicima dijaspore preneo zahvalnost Republike Srbije za sve mostove prijateljstva i saradnje koje svakodnevno grade između naše dve zemlje.

„Vi ste ti koji dajete nemerljiv doprinos dobrim odnosima između Republike Srbije i SAD, i na tome vam hvala“, podvukao je Jović, rekavši da uspeh svakog našeg pojedinca predstavlja zajednički uspeh svih nas i razlog za zajedničku radost.

„Na kraju bih želeo da vas zamolim da, gde god živeli i radili, uvek u srcu nosite našu najlepšu Srbiju, Republiku Srpsku i naše raspeto Kosovo i Metohiju“, zaključio je on.

Nakon obraćanja glavnih govornika, održane su tri tematske panel diskusije na kojima su istaknuti srpsko-američki pojedinci i predstavnici najuspešnijih organizacija, institucija i kompanija razmatrali mogućnosti povezivanja i jačanja saradnje naše dijaspore u SAD sa maticom u oblastima kulture i prosvete, ekonomije i filantropije.

Ambasador Ričard Grenel, nekadašnji vršilac dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe SAD, obratio se putem video-poruke u kojoj je, uputivši čestitke povodom Dana državnosti Republike Srbije, učesnicima skupa čestitao na uspehu Konferencije, ocenivši je fantastičnim povodom za okupljanje.

„Ovom prilikom čestitam svom prijatelju, ambasadoru Marku Đuriću, na organizaciji ove velike konferencije koja je u Vašingtonu okupila Srbo-Amerikance iz svih delova SAD“, naveo je on, i izrazio nadu da će Amerika i Srbija moći da uspostave jedan potpuno novi odnos koji će biti najbliži do sada.

„To sam više puta rekao gospodinu predsedniku Vučiću, mom prijatelju Aleksandru, i premijerki Ani Brnabić, a na tome i lično radim – na stvaranju sjajnih srpsko-američkih odnosa“, zaključio je Grenel.

U posebnom delu skupa, održana je svečana ceremonija dodele plaketa „Partnerstvo za preduzetništvo“ ambasadoru Marku Đuriću i generalnom konzulu Damjanu Joviću od strane predstavnika privrednog establišmenta savezne države Ilinois, a za njihov dosadašnji rad na jačanju veza između poslovne zajednice Srbije i SAD, kao i doprinos obnavljanju postojećih i izgradnji novih poslovnih i privrednih konekcija naših dveju zemalja.

Takođe, ambasador Đurić i Arno Gujon uručili su prestižno priznanje „Majka Srbija“ jednom od sedmorice srpskih inženjera angažovanih u „Apolo“ misiji u okviru svemirskog programa NASA, Dejvidu Vujiću.

Konferencija srpske dijaspore u SAD „Jačanje veza“ zaključena je gala prijemom u novoj zgradi Ambasade Srbije u Vašingtonu, kojim je ujedno obeležen i Dan državnosti Republike Srbije.Arhiva vesti
Ambasador Đurić razgovarao sa kongresmenom Kostom
Ambasador Đurić sa kongresmenom Moranom
Ambasador Đurić na Evropskoj konferenciji na Univerzitetu Harvard
Ambasadori Đurić i Sanders potpisali Sporazum između Srbije i Antigve i Barbude o uzajamnom ukidanju viza
Ambasador Đurić sa senatorom Dejnsom
Ambasador Đurić sa kongresmenom Kinom
Promocija monografije na prijemu u Ambasadi Srbije
Ambasador Đurić sa senatorima
Ambasador Đurić o poseti američke privredne delegacije Srbiji
Konferencija srpske dijaspore "Jačanje veza"
Ambasador Đurić održao predavanje na Univerzitetu Harvard
Ambasador Đurić sa kongresmenima
Književno veče “Zbornici dijaspore”
Izložba fotografija “Nasleđe od kamena i neba - svetska kulturna baština Srbije”
Koncert “Ovo je Srbija” u Kenedi centru
Praznični prijem u Ambasadi
„Srpsko kulturno popodne“ u našoj Ambasadi
Ambasador Đurić dobitnik Ordena Nikole Tesle
Ambasador Đurić sa kongresmenom Mrvanom
Ambasador Đurić sa kongresmenom Vilsonom
Revija narodnih nošnji Biljane Regan
Gala veče „Srpskog kulturnog centra“ iz San Dijega
Ambasador Đurić organizovao poslovni okrugli sto
Ambasador Đurić održao predavanje na Univerzitetu Klemson u Južnoj Karolini
Ambasador Đurić na obeležavanju misije "Halijard“
Ambasador Đurić na Međunarodnoj konferenciji o saradnji
Književna igraonica „Karavan sreće”
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa ambasadorom Srbije u Vašingtonu Markom Đurićem
Srpska savremena umetnost u Vašingtonu
Govor ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića na sednici SB UN povodom izveštaja o radu UNMIK
Otvorena nova zgrada Ambasade Srbije u Vašingtonu
Telefonski razgovor predsednika Vučića sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država
Telefonski razgovor predsednika Vučića sa pomoćnicom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju
Sastanak predsednika Vučića sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država
Ministar Selaković: Intenzivna diplomatska aktivnost u Njujorku, afirmisali smo našu politiku
Premijera predstave “Gospođa Ajnštajn” u Vašingtonu
Obraćanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na generalnoj debati 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija
Ministar Selaković prvog dana u Njujorku razgovarao sa 20 šefova diplomatija
Ambasador Đurić: Međunarodno pravo i Povelja UN imaju univerzalnu važnost i danas
Sastanak predsednika Vučića sa kongresmenkom Klaudijom Teni
Sastanak predsednika Vučića sa ambasadorom SAD Hilom
Ministar Selaković primio delegaciju ambasadora zemalja Kvinte i Norveške pri NATO
Svečano otkrivena bista Novaka Đokovića u “Srpskoj kulturnoj bašti” u Klivlendu
Vojno-vojna saradnja VS i Nacionalne garde Ohaja temelj unapređenja ukupne saradnje sa SAD
Delegacija Departmana obrazovanja i univerziteta američke države Ohajo u poseti Srbiji
Sastanak predsednika Vučića sa komandantom Nacionalne garde Ohaja Harisom
Saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja podsticaj sveukupnim odnosima Srbije i SAD
Predsednik Vučić predsedavao Samitom u okviru inicijative Otvoreni Balkan
Sastanak predsednika Vučića sa kongresmenom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Tarnerom
Sastanak predsednika Vučića sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD
Sastanak predsednika Vučića sa ambasadorom SAD
Telefonski razgovor predsednika Vučića sa savetnikom državnog sekretara SAD
Ministar Selaković prisustvovao inauguraciji novog predsednika Kolumbije
Srbija opredeljena za snažniju saradnju sa Kolumbijom
SAD snažno podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU
Ambasada Republike Srbije na Sajmu obrazovanja Biroa za obrazovanje i kulturu Stejt Departmenta
Ambasador Đurić razgovarao sa Gabrijelom Eskobarom
Ambasador Đurić sa senatorom Tomom Tilisom
Ambasador Đurić razgovarao sa senatorom Krisom Marfijem
Ministar Selaković čestitao Blinkenu Dan nezavisnosti SAD
Sastanak predsednika Vučića sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država
Telefonski razgovor predsednika Vučića sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju
Ambasador Đurić: Odnosi Srbije i SAD na dobrom putu i mogu samo dalje da napreduju
Vašingtonska epizoda serijala "Srpsko kolo”
Ambasador Đurić: Vučić dao odlučujući doprinos izgradnji temelja nove Srbije
Američka privredna komora pouzdan partner u razvoju Srbije
Predsednik Vučić položio zakletvu
Predsednik Vučić na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma
Ministar Selaković uputio telegram saučešća Entoniju Blinkenu
Sastanak predsednika Republike Srbije sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država
Čestitka predsednika Sjedinjenih Američkih Država predsedniku Republike Srbije
Ambasada Republike Srbije promovisala srpski jezik na "Svetskom festivalu jezika"
Ministar Selaković: Srbija aktivno uključena u suzbijanje terorizma, radikalizma i ekstremizma
Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom u Vašingtonu
Ministar Selaković: Srbija opredeljena za izgradnju postojanog partnerstva sa SAD
Evropske integracije i očuvanje regionalnog mira od ključnog značaja za Srbiju
Sastanak sa pomoćnicom državnog sekretara SAD za Evropu i Aziju
Ambasador Đurić održao predavanje studentima na Njujorškom univerzitetu
Jasna podrška SAD evropskom putu Srbije
Sastanak predsednika Vučića sa američkim senatorima
Sastanak predsednika Vučića sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država
Ambasador Đurić učestvovao na okruglom stolu Nemačko-američkog poslovnog saveta
Ambasador Đurić sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država
Predsednik Vučić primio akreditivna pisma ambasadora SAD i Brazila
Ambasada pokrovitelj humanitarne akcije “Trojka iz Bloka”
Ambasador Đurić uručio Nikoli Jokiću zastavu Srbije
Ambasador Đurić na međunarodnoj konferenciji „Jugoistočna Evropa i istočni Mediteran“
Ambasador Đurić predao akreditive generalnom guverneru Sent Kitsa i Nevisa
Republika Srbija kupila novu zgradu za Ambasadu u Vašingtonu
Otvaranje dečje izložbe „Moja Srbija“ u našoj Ambasadi
Predsednik Vučić: Slaveći Sretenje šaljemo poruku da želimo slobodnu, jaku i modernu Srbiju
Pismo-čestitka predsednika Sjedinjenih Američkih Država predsedniku Republike Srbije
Razgovor sa administratorkom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)
Beograd dobija Centar za četvrtu industrijsku revoluciju
Ministar Selaković: Obnavljanje saradnje Srbije i SAD prioritet
Ministar Selaković: Srbija opredeljena za jačanje svih vidova saradnje sa SAD
Ambasador Đurić zahvalio kongresmenima na pismu podrške Srbiji
PV Brnabić: Naša zemlja očekuje punu implementaciju Briselskog sporazuma
Ministar Selaković sa Eskobarom i Lajčakom o regionalnim pitanjima i dijalogu Beograda i Prištine
Ministar Selaković: Brojne mogućnosti za unapređenje saradnje sa Svetom Lucijom
Sastanak predsednika Vučića sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana
Ambasador Đurić sa predsednicom Hondurasa
Ambasador Đurić razgovarao sa senatorom Kardinom
Ministar Selaković: Nastavićemo da intenzivnije radimo sa dijasporom
Ministar Selaković: RS rođena iz želje da se ne nasedne na zamku iz prošlosti
Ministar Selaković u Čikagu na projekciji filma "Poslednji heroj Halijarda"
Ambasador Đurić: U 2021. smo produbili uticaj i prisustvo u Kongresu SAD
Ministar Selaković proslavio Božić sa Srbima u Čikagu
Ministar Selaković za Badnje veče sa Srbima u Čikagu
Ministar Selaković predstavio čikaškim privrednicima ekonomske uspehe Srbije i uslove za investiranje
Srbija učinila velike pomake u oblasti vladavine prava
Ambasador Đurić: Do sredine januara pismo podrške srpsko-američkim odnosima
Predstavnici Ambasade posetili Kabinet guvernera Nevade
Okrugli sto ,,Biznis sa Balkanom“
Ambasador Đurić sa generalnom sekretarkom Karipske zajednice i zajedničkog tržišta
Predstavnici Ambasade učestvovali u humanitarnoj akciji
Obeleženo 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD
Snažan signal podrške Srbiji iz Kongresa SAD
Blinken Selakoviću: Neizostavna uloga Srbije kao promotera stabilnosti i prosperiteta regiona
Ambasador Đurić za RTS: Srbija snaži svoju političku i diplomatsku infrastrukturu u SAD
Važna uloga Uneska za očuvanje srpske baštine na Kosmetu
Ambasador Đurić u čast Dana primirja pisao članovima Kongresa
Održana svečanost povodom Dana primirja
Ambasador Đurić predao akreditivna pisma predsedniku Surinama
Đurić prvi ambasador Srbije u Antigvi i Barbudi
Ambasador Đurić u poseti Antigvi i Barbudi
Predstavnici Ambasade na obeležavanju 60. godišnjice osnivanja vašingtonske parohije SPC
Video about the ties between Serbia and the USA every 3 minutes in Times Square
Ambasador Đurić organizovao prijem u čast Marine Abramović i 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD
Spot o vezama Srbije i SAD svaka 3 minuta na Tajms skveru
Ambasador Đurić sa članovima Predstavničkog doma u Kongresu SAD
Ambasador Đurić razgovarao sa kongresmenom Bredom Šnajderom
Ambasador Đurić sa kongresmenom Džimom Kostom
Srbija regionalni centar za američke IT kompanije
Ambasador Đurić posetio Sajam naoružanja i vojne opreme
Ministar Selaković se sastao sa ministrom rada Gvajane
Ministar Selaković sa ministrom inostranih poslova Sent Kitsa i Nevisa
Ministar Selaković: Potrebno osnažiti saradnju sa Antigvom i Barbudom
Predsednik Vučić: Beograd je bio, jeste i biće ponosni domaćin svakom ljudskom biću koje u sebi nosi dušu mira
Ambasador Đurić razgovarao sa senatorom Hagertijem
Ambasador Đurić: Za Srbiju važna podrška SAD evrointegracijama ZB
Ambasador Đurić sa senatorom Majkom Raundsom
Ambasador Đurić sa episkopom istočnoameričkim Irinejem
NAGRADNA IZLOŽBA "MOJA SRBIJA"
Otvoren najsavremeniji NCR kampus u Beogradu
Ambasada Srbije na festivalu „SrbFest“
Sastanak predsednika Vučića sa ambasadorima zemalja Kvinte
Telefonski razgovor predsednika Vučića sa generalnim sekretarom NATO
Ambasador Đurić: Srbi na KiM su žrtve represije i nasilja
Selaković u Njujorku sa 28 šefova diplomatije o ekonomskim uspesima Srbije i situaciji na KiM
Priština ozbiljno ugrozila mir i regionalnu stabilnost
Uspostaviti pozitivnu dinamiku u političkom dijalogu sa Barbadosom
Ministar Selaković sastao se sa predsednikom Američko-jevrejskog komiteta
Predsednica Vlade Brnabić na Globalnom Kovid-19 samitu u organizaciji Bele kuće
Ministar Selaković sa kongresmenom Svolvelom o reformama u Srbiji
Obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave
Ambasador Đurić sa Eskobarom: Radujem se zajedničkom radu
Ambasador Đurić sa kongresmenkom Karen Bas
Predsednik Vučić primio akreditivna pisma ambasadora koji pokrivaju Srbiju na nerezidencijalnoj osnovi
Predstavnici Ambasade u Vašingtonu i GK u Njujorku prisustvovali „Srbijadi“
Ambasador Đurić razgovarao sa senatorom Kunsom
Ministar Selaković: Izložba „Nesvrstani svet“ uvod u obeležavanje 60 godina Pokreta nesvrstanih zemalja
Ambasador Đurić: Otvoreni Balkan naišao na razumevanje u uticajnim krugovima u SAD
Ambasador Đurić: Dijalog je za Vašington odgovornost Brisela
Ambasador Đurić: U Prištini pobeđuje mentalitet bunkera
Sastanak sa članovima delegacije Kongresa Sjedinjenih Američkih Država
Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“
Sastanak sa predstavnicima kompanije UGT Renewables LLC
Ambasador Đurić razgovarao sa kongresmenkom Eskobar
Ambasador Đurić sa kongresmenima Kitingom i Konolijem
Ambasador Đurić: Nakon mnogo godina Srbija je dobra vest u SAD
Srbija dobila priliku da sarađuje sa „Goldman Saksom“
Srbija ostvarila veliki uspeh u oblasti digitalizacije
Američke kompanije zainteresovane za ulaganja u IT sektor u Srbiji
„Tri srpska dana” u Pitsburgu
Ministar Selaković pozvao predstavnike članica PNZ da se u oktobru okupe u Beogradu
Saradnja Srbije i SAD u oblasti energetike
Ministar Selaković čestitao Blinkenu Dan nezavisnosti SAD
Đurić preuzeo dužnost ambasadora u Republici Kolumbiji
Čestitka predsednika Vučića povodom Dana nezavisnosti SAD
Najava radne posete ambasadora Đurića Republici Kolumbiji
Predsednik Vučić učestvovao na konferenciji „Mini Šengen“
Ambasador Đurić: Srbija je u potpunosti posvećena miru, solidarnosti i saradnji
Ambasador Đurić sa kongresmenom Berom
Kongresmen Stubi novi član Srpskog kokusa u američkom Kongresu
Predavanje Đurića i Godfrija o odnosima Srbije i SAD
Proslavljena peta godišnjica uspostavljanja redovne linije Beograd-Njujork
Ambasador Đurić sa kongresmenkom Mening
Ambasador Đurić sa Spenserom o daljem jačanju policijske saradnje
Ambasada u SAD na Festivalu srpske hrane i kulture
Ambasador Đurić: Ponašanje albanskih izgrednika mora da prestane, nema opravdanja za vandalizam
Ambasador Đurić razgovarao sa senatorom Vikerom
Ambasador Đurić: Pratićemo primenu američke uredbe i moguće posledice po region
Ambasador Đurić: Predsednik Vučić upalio svetlo u SBUN
Ambasador Đurić sa direktorkom globalne prodaje lanca „Vajsroj hotels end rizorts“
Srbija posvećena nastavku dijaloga sa Prištinom
Ambasador Đurić na virtuelnom školskom času o Srbiji
Ambasador Đurić: Razgovaramo o poseti Džoa Bajdena Beogradu
Ambasador Đurić: Investicioni potencijal Srbije pred saveznim državama SAD
Digitalna ekonomija i IT sektor nosioci buduće saradnje sa SAD
Ambasador Đurić: Svetinje na KiM i srpska i svetska kulturna baština
Ambasador Đurić: Nova administracija će poštovati Vašingtonski sporazum
Ministar Selaković predstavio novu uslugu „e-Konzulat“
Meriot i Milenijum grade hotelski kompleks u Vranjskoj Banji
Ambasador Đurić posetio Srpsku kulturnu baštu u Klivlendu
Ambasador Đurić sa direktorkom Agencije za razvojne usluge Ohaja
Potpisan Memorandum o razumevanju sa Ohajom
Ambasador Đurić na Zajedničkoj konferenciji vojnih lidera Ohaja
Najava radne posete ambasadora Đurića saveznoj državi Ohajo
Selaković: Unapređenje saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije
Ambasador Đurić: Srbija trajni saveznik slobode i mira
Ambasador Đurić razgovarao sa kongresmenom Majerom
Ambasador Đurić: Mi nemamo non-pejpere, ali imamo svoj "jes-pejper"
Đurić sa glavnim direktorom za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD
Sastanak predsednika Vučića sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država
Potvrda partnerstva Srbije i SAD
Đurić sa kongresmenkom Mur o proširenju Srpskog kokusa
Predsednik Vučić razgovarao putem video linka sa predstavnicima Atlantskog saveta
Predsednik Vučić se sastao putem video linka sa predstavnicima delegacije MMF
Sastanak sa regionalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu
SZO ocenila impresivnim proces imunizacije u Srbiji
Ambasador Đurić: Neophodno je pronaći pravično rešenje na KiM
Ambasador Đurić: Briselski sporazum omogućio godine mira i zaštitu srpskih interesa
Ambasador Đurić uručio Orden Karađorđeve zvezde drugog stepena dr Gordani Vunjak Novaković
Ambasador Đurić sa glavnim operativnim direktorom Američke razvojne finansijske korporacije
Ambasador Đurić: Rad na unapređenju odnosa Srbije i SAD
Ministar Selaković: Priština istrajava u kampanji mržnje prema srpskom narodu
Ministar Selaković: Politički ekstremizam Albanaca na KiM sve jači
SAD: Đurić predao akreditive generalnom sekretaru Organizacije američkih država
Ambasador Đurić: SAD vide Srbiju kao lidera regiona u borbi sa virusom korona
MINISTAR SELAKOVIĆ PREDSTAVIO NOVU USLUGU „E-KONZULAT"
Ambasador Đurić razgovarao sa počasnim konzulom Srbije u Ohaju Aleksom Mačeskim
Ambasador Đurić razgovarao sa kongresmenom Malinovskim
Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji
Republika Srbija u Mesecu Frankofonije
Ambasada Srbije u volonterskoj akciji uređivanja Vašingtona
Ambasador Đurić razgovarao sa kongresmenom Kimom
Ambasador Đurić: Jačanje pozicije Srpskog kokusa
Ambasador Đurić: Ideologija uništavanja svega srpskog i dalje moćna
Obeležavanje Dana sećanja na 17. mart 2004. godine - Pogrom na Kosovu i Metohiji
Predsednik Vučić razgovarao sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Zapadni Balkan
Srbija može da računa na podršku SAD na svom evropskom putu
Ambasador Đurić sa kongresmenom Stajversom, kopredsedavajućim Srpskog kokusa
Ambasador Đurić sa liderima poslovne zajednice u Americi
"Dve žene i jedan rat" - priča o prijateljstvu srpskog i američkog naroda
Ministar Selaković: Borba protiv svih oblika kriminala prioritet Vlade Srbije
Radovi Dejana Mraovića na izložbi na Univerzitetu Ohajo
Kongresmenka Klaudija Teni postala nova članica Srpskog kokusa
Video poruka ambasadora Đurića povodom Festivala frankofonije u Vašingtonu
Nova dva člana Srpskog kokusa na Kapitolu
Ambasador Đurić: Odnosi sa SAD su temelj našeg budućeg napretka
Virtuelno obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije
Dan državnosti Republike Srbije
Ambasador Đurić sa senatorom Džonsonom o unapređenju saradnje Srbije i SAD
Ekspanzija prijateljskih veza sa državama Kariba
Kongresmen Džonson novi član Srpskog kokusa u Kongresu SAD
Predsednik Vučić: Srbija spremna za dijalog o KiM, ali neće biti ponižavana
Čestitka predsednika SAD povodom Dana državnosti Srbije
Ambasador Đurić razgovarao sa kongresmenom Mrvanom
Ambasador Đurić razgovarao sa general-majorom Herisom
I u haosu i u napretku Srbi i Amerikanci su bili saveznici
Ambasada obeležila Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta
Ministar Selaković čestitao Blinkenu na izboru za državnog sekretara
Selaković i Gujon čestitali Savindan
Učešće ambasadora Đurića na Vidovdanskom samitu lidera srpske dijaspore
Ministar Selaković: Godina podmlađivanja srpske diplomatije
Ambasador Đurić sa predstavnikom Behtela o Moravskom koridoru
Ambasador Đurić sa predstavnicima Ministarstva trgovine SAD
Razgovor ambasadora Đurića sa studentima Univerziteta Džons Hopkins
Ambasador Đurić: Ozbiljno računamo na dobre odnose na vrhu Srbije i SAD
Ministar Selaković očekuje susret Vučića i Bajdena do kraja godine
Ambasador Đurić: Inauguracija bila dostojanstvena; Borićemo se za Srbiju
Reforme u oblasti vladavine prava u fokusu Vlade Srbije
Čestitka predsednika Vučića novoizabranom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država
Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu u 2021. godini
Ambasador Đurić sa predstavnicama Udruženja žena o sprečavanju nasilja nad ženama
Ambasador Đurić: Prisustvo inauguraciji Bajdena na korist Srbije
Srbija se pridružila SAD u obeležavanju Dana Martina Lutera Kinga
Ambasador Đurić: Verujem da će odnosi sa SAD prerasti u nešto značajno
Predsednik Vučić: Srbija po rastu prva u Evropi
Ambasador Ðurić: Cilj da uvećamo srpski Kokus u Kongresu
Predsednica Vlade Brnabić: Srbija će nastaviti da gradi sve bolje odnose sa SAD
Ambasador Đurić: Imamo realne šanse da bilateralne odnose sa SAD podignemo možda i na najviši nivo u istoriji
Ministar Selaković: Svaki Srbin u dijaspori potencijalni lobista
Ministar Selaković: Ove godine novi ambasadori, ali ciljevi isti
Predsednik Vučić: Srbija ostaje na kursu pobedničke politike stabilnosti
Ambasador Đurić: Odnosi sa SAD od sudbinskog značaja sa Srbiju
Ambasador Đurić: Želimo da SAD budu deo srpskog oporavka
Ambasador Đurić: Novi početak za Ameriku i nova prilika za Srbiju
Predsednica Vlade Srbije prva evropska premijerka koja je primila antikovid vakcinu
SAOPŠTENЈE MINISTARSTVA SPOLЈNIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE
Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova povodom Međunarodnog dana ljudskih prava
Knjiga žalosti povodom upokojenja Patrijarha srpskog Irineja
Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede
NASTAVAK SPROVOĐENJA IZBORNIH RADNJI
Digitalni sadržaji u oblasti kulture
Republika Srbija - kandidat za Izvršni savet UNESKA 2019-2023
Ministar Dačić na Ministarskoj konferenciji o unapređenju verskih sloboda u Vašingtonu
10. Filmski festival Kruga Orfelin u Vašingtonu
Ministar Dačić razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom
Bilateralni odnosi Srbije sa Sjedinjenim Američkim Državama od izuzetne važnosti za našu zemlju
Predavanje ministra Dačića povodom 100 godina savezničkih veza Srba i Jevreja i Srba i Amerikanaca u Prvom svetskom ratu
Državni sekretar Stevanović i Metju Palmer o situaciji u regionu Zapadnog Balkana i važnosti očuvanja dijaloga u cilju rešavanja otvorenih pitanja
Ambasada Srbije na Festivalu frankofonske kulture
Biografija ambasadora Đerđa Matkovića
Uvodna reč ambasadora
Predaja akreditivnih pisama ambasadora R. Srbije Đerđa Matkovića