| |     ћирилица | english  
Naslovna
Pobeda tima Ambasade Srbije na diplomatskom fudbalskom turniru

Vašington, 11. avgust 2018. godine - Na diplomatskom fudbalskom turniru koji je povodom Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji prvi put održan u Vašingtonu u organizaciji „Department of Parks and Recreation“, pod pokroviteljstvom gradonačelnice Mjurijel Bauzer i ambasade Ruske Federacije, tim Srbije, sastavljen od predstavnika srpske dijaspore i Ambasade Republike Srbije, osvojio je prvo mesto.

Na turniru pod nazivom "DC Embassy World Cup" učestvovale su ekipe Ambasada 16 zemalja, a grupe su formirane po ugledu na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nakon grupne faze takmičenja u kojoj je naš tim zabeležio dve pobede i jedan poraz, u eliminacionoj fazi je tim Srbije pobeđivao redom Peru, Urugvaj i Brazil i tako se plasirao u finale ovog prestižnog takmičenja.

Finale je više puta odlagano zbog nepovoljnih vremenskih uslova i konačno je održano u subotu 11. avgusta u Vašingtonu na terenima Centra za rekreaciju „Dželef“.

U utakmici za 3. mesto sastale su se ekipe Brazila i Francuske. Utakmica je završena pobedom Brazila, koji je na taj način osvojio 3. mesto.

U velikom finalu sastale su se ekipe Srbije i Argentine. U veoma kvalitetnoj i neizvesnoj utakmici, Srbija je trijumfovala rezultatom 4:1 i time osvojila ovaj turnir.

Pehar najboljem timu uručio je predstavnik grada Vašingtona, a dodeljena su i brojna priznanja i plakete.

Ambasada Republike Srbije ovim putem želi da se zahvali svim igračima koji su učestvovali na turniru i svojom borbenošću i nesebičnim zalaganjem dali doprinos ovom velikom uspehu. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu spoljnih poslova R. Srbije i Fudbalskom savezu Srbije, koji su za finale turnira obezbedili dresove reprezentacije Srbije.Ostvariti punu saradnju između Srbije i SAD zasnovanu na zajedničkim vrednostima i uzajamnom interesu dveju zemalja

Beograd, 28. jul 2018. godine - Obraćanje prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića na svečanosti u rezidenciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota povodom obeležavanja jubileja - 100 godina od podizanja srpske zastave na Beloj kući

Ивица Дачић - Њ.Е. Кајл Скот


Opširnije...
Dačić: „Veoma značajna poseta Sjedinjenim Američkim Državama sa dobrim rezultatima za Srbiju“

Vašington, 27. jul 2018. godine - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić boravio je u dvodnevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama povodom učešća na Ministarskoj konferenciji posvećenoj religijskim slobodama i svečanoj ceremoniji obeležavanja stogodišnjice od podizanja srpske zastave na Beloj kući. 

Dacic -_Vasington_jul_2018


Opširnije...
Verska tolerancija i međureligijski dijalog imaju vodeću ulogu u unapređenju ljudskih prava i izgradnji harmoničnih društava

Vašington, 26. jul 2018. godine - Obraćanje prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića na Ministarskoj konferenciji posvećenoj religijskim slobodama

Konf - religijske slobode


Opširnije...
Interes Srbije da se bilateralni odnosi sa SAD dodatno unaprede i podignu na viši nivo

Vašington, 26. jul 2018. godine - U okviru dvodnevne posete Sjedinjenim Američkim Državama povodom učešća na Ministarskoj konferenciji posvećenoj religijskim slobodama i na svečanoj ceremoniji obeležavanja stogodišnjice od podizanja srpske zastave na Beloj kući, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se sa Džonom Boltonom, savetnikom predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost. 

Tokom razgovora, ministar Dačić izrazio je interes Republike Srbije da se bilateralni odnosi sa SAD dodatno unaprede i podignu na viši nivo, posebno imajući u vidu savezništvo dveju zemalja u Prvom i Drugom svetskom ratu.

Složivši se sa ocenom ministra Dačića o neophodnosti daljeg unapređenja bilateralnih odnosa na svim nivoima, savetnik za nacionalnu bezbednost Bolton posebno je istakao otvorenost aktuelne administracije Sjedinjenih Američkih Država za blisku saradnju sa Vojskom Srbije i Ministarstvom odbrane Republike Srbije.

Šef srpske diplomatije iskoristio je sastanak da izrazi opredeljenost Republike Srbije, kao garanta regionalne bezbednosti i stabilnosti, ka njihovom daljem jačanju, te u tom smislu preneo spremnost naše zemlje na otvorenu saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Dacic-BoltonMinistar Dačić u Kongresu na svečanosti povodom obeležavanja stogodišnjice od podizanja srpske zastave na Beloj kući

Vašington, 25. jul 2018. godine - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, zajedno sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović, učestvovao je na ceremoniji u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država povodom obeležavanja stogodišnjice od podizanja srpske zastave na Beloj kući. 

Kongres 1


Opširnije...
Ministar Dačić razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom

Vašington, 24. jul 2018. godine - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama, sastao se u Vašingtonu sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom. 

U današnjem razgovoru potvrđena je obostrana spremnost za jačanje bilateralnih odnosa.

Sagovornici su konstatovali i spremnost za zajednički rad na regionalnoj stabilnosti, kao i potrebu iznalaženja sporazumnog rešenja po pitanju Kosova i Metohije.

micel2Tim Ambasade Srbije na fudbalskom turniru u Vašingtonu

Vašington, 30. jun 2018 – Istovremeno sa održavanjem Svetskog fudbalskog prvenstva u Ruskoj Federaciji, Departman za parkove i rekreaciju Distrikta Kolumbija organizuje fudbalski turnir pod nazivom „Svetsko prvenstvo Ambasada u Distriktu Kolumbija“ na kojem se sastaju fudbalski timovi Ambasada zemalja-učesnica Svetskog prvenstva koje se nalaze u Vašingtonu. Na trećoj odigranoj utakmici u subotu 30. juna 2018. godine, ekipa Ambasade Srbije, pojačana predstavnicima srpske dijaspore iz Vašingtona i okoline, pobedila je ekipu Ambasade Brazila rezultatom 5:2 i tako se kvalifikovala za završnu rundu ovog turnira, koji se simbolično završava 14. jula 2018. godine.Izložba "Tamo daleko: 1918-2018" / "Over There, So Far Away: 1918 - 2018", 26. jul 2018.

Vizuelno-literarna izložba ”Tamo daleko: 1918-2018" biće postavljena u četvrtak, 26. jula 2018. godine između 12:30 i 17 časova u prostorijama Nešnal Pres Kluba u Vašingtonu. 

Ulaz je slobodan. Usled ograničenog broja mesta, neophodna je registracija putem sledećeg linka: https://www.facebook.com/events/2080186138917757/Festival srpskog dokumentarnog filma - 10. jun 2018. u 20 časova

Festival "Krug Orfelin predstavlja: Srpski savremeni kratki i dokumentarni film - Vašington 2018" održaće se 10. juna 2018. godine u bioskopu Avalon (5612 Connecticut Avenue, NW, Chevy Chase, Washington, D.C) sa početkom u 20 časova.

Svi filmovi su titlovani na engleski jezik. Detaljne informacije o ovogodišnjem programu možete pronaći na internet stranici: www.orfelin.org.Arhiva vesti
Pobeda tima Ambasade Srbije na diplomatskom fudbalskom turniru
Ostvariti punu saradnju između Srbije i SAD zasnovanu na zajedničkim vrednostima i uzajamnom interesu dveju zemalja
Dačić: „Veoma značajna poseta Sjedinjenim Američkim Državama sa dobrim rezultatima za Srbiju“
Verska tolerancija i međureligijski dijalog imaju vodeću ulogu u unapređenju ljudskih prava i izgradnji harmoničnih društava
Interes Srbije da se bilateralni odnosi sa SAD dodatno unaprede i podignu na viši nivo
Ministar Dačić u Kongresu na svečanosti povodom obeležavanja stogodišnjice od podizanja srpske zastave na Beloj kući
Ministar Dačić razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom
Tim Ambasade Srbije na fudbalskom turniru u Vašingtonu
Izložba "Tamo daleko: 1918-2018" / "Over There, So Far Away: 1918 - 2018", 26. jul 2018.
Festival srpskog dokumentarnog filma - 10. jun 2018. u 20 časova
Unapređenje saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja
U Los Anđelesu otvoren Konzulat Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom
Poseta ambasadora Matkovića Nju Orleansu
Bilateralni odnosi Srbije sa Sjedinjenim Američkim Državama od izuzetne važnosti za našu zemlju
Predavanje ministra Dačića povodom 100 godina savezničkih veza Srba i Jevreja i Srba i Amerikanaca u Prvom svetskom ratu
Državni sekretar Stevanović i Metju Palmer o situaciji u regionu Zapadnog Balkana i važnosti očuvanja dijaloga u cilju rešavanja otvorenih pitanja
Treći festival srpskog filma u Pitsburgu
Ambasada Srbije na Festivalu frankofonske kulture
Dačić i Mičel o regionalnoj stabilnosti, evropskom putu Srbije, kao i o nastavku Briselskog dijaloga
Ministar Dačić razgovarao sa američkim senatorom Ronom Džonsonom
Dan državnosti i Dan Vojske Republike Srbije proslavljeni u Kongresnoj biblioteci
Sastanak prvog PPV i MSP Dačića sa DS SAD Tilersonom
Ministar Dačić: "Za nas su odnosi sa SAD veoma važni"
Ministar Dačić na 66. Nacionalnom molitvenom doručku
Zahvalnost kongresmenu Bilirakisu za doprinos u radu Srpskog kokusa u Kongresu SAD-a
Ambasador Matkovic gost emisije ''This is America and the World"
Invitation to the exhibition "Jasenovac – Right to Remembrance"
Koncert srpskih umetnica u Kenedi centru
Sastanak ambasadora Matkovića sa senatorom Inhofeom
Prijem za članice organizacije ''Women's Diplomatic Series''
Ministar Dačić u Vašingtonu razgovarao sa PDS Vesom Mičelom
Ministar Dačić razgovarao sa senatorom Ronom Džonsonom
Sastanak sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Herbertom Rejmondom Mekmasterom
Ministar Dačić na konferenciji Atlantskog saveta o Zapadnom Balkanu
Prijem u Ambasadi za članove Harvard kluba u Vašingtonu
USAID projekat poboljšao uslove poslovanja u Srbiji
Ambasador Matković čestitao Vesu Mičelu na postavljenju
Surinam povukao odluku o priznanju Kosova
Intenziviranje saradnje sa SAD u cilju daljeg privlačenja američkih investicija u privredu Srbije
Ambasador Đerđ Matković predao akreditivna pisma predsedniku Kolumbije
Ministar Dačić razgovarao sa kongresmenom Tedom Poom