| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
DOBRODOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU AMBASADE SRBIJE U VAŠINGTONU

Radno vreme

Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Тel. (202) 4890-203 i (202) 4890-229

E-mail Konzularnog odeljenja: consular@serbiaembusa.org

Praznici

Adresa
2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Telefon: + 1 (202) 332-0333

Dežurni telefon: + 1 (202) 706-0209                                    (van radnog vremena i praznikom)

Advokati
Fax:         + 1 (202) 332-3933 Konzularna nadležnost
E-mail:  info@serbiaembusa.org Počasni konzuli
   
 
 
 

 
REŽIM ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU - COVID 19

Za sve informacije o režimu ulaska u Republiku Srbiju vezano za COVID 19, pratite sledeći link:

 

https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak


PRAZNICI

Uoči obeležavanja državnog praznika Dan državnosti, Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu biće zatvorena za javnost u ponedeljak 15.02.2021.g. i utorak 16.02.2021.g.
Za hitne slučajeve nazovite dežurni broj telefona : (202) 706-0209


 
 
Otvoren najsavremeniji NCR kampus u Beogradu

05. oktobar 2021. godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na Novom Beogradu otvaranju najsavremenijeg tehnološkog kampusa kompanije NCR, u kojem će biti zaposleno više od 5.000 ljudi.

 

Ovaj kampus je istovremeno i najveći u Evropi, a na površini od oko 30.000 kvadrata, predstavljaće i centar za razvoj novih tehnologija, a ukupna vrednost je investicije je veća od 100 miliona dolara.

 

Predsednik Vučić je, tokom obilaska prostorija kompanije, izjavio da je Srbija uspela da sačuva veliki broj mladih talenata u zemlji upravo zahvaljujući firmama kakva je NCR.

 

„Ovo je veliki dan za Srbiju! Mnogo godina, truda, rada i energije je bilo potrebno da bi se došlo do ovog prelepog otvaranja danas“, istakao je predsednik, izrazivši posebnu zahvalnost američkim partnerima koji su prepoznali Srbiju kao odlično mesto za ulaganje i rad.

 

„Zahvalan sam našim američkim prijateljima što su prepoznali Srbiju, ovo je bio jedan i od naših snova. NCR je najveći američki poslodavac u Srbiji. Najvažnije za nas je da tih 5.000 mladih ljudi ostalo u svojoj zemlji i da ovde planiraju budućnost“, naglasio je predsednik Vučić.

Prema rečima Marije Živanović Smit, jedne od rukovodilaca kompanije, 85 odsto zaposlenih čine „milenijalci“ – mladi od 25 do 40 godina.

Novi poslovni centar ove američke kompanije, izgrađen je prema najvišim standardima „pametne gradnje“, a kamen temeljac za kampus položen je u maju 2019. godine.

NCR je američka korporacija koja je i svetski tehnološki lider u pružanju visokokvalitetne i stručne podrške kompanijama raznih delatnosti, među kojima su kompanije iz oblasti finansija, turizma, ugostiteljstva i telekomunikacija.

Kampus su danas obišli i premijerka Ana Brnabić i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri.

Izvor: www.predsednik.rs

Foto: Dimitrije Goll


Ambasada Srbije na festivalu „SrbFest“

04. oktobar 2021.

Ambasada Srbije u SAD je, drugi put zaredom, učestvovala na tradicionalnom festivalu „SrbFest“, koji je održan u Vašingtonu, u porti crkve Svetog Luke.

Na štandu su predstavljeni poznati srpski proizvodi. Kupovinom ovih proizvoda prikupljen je novac koji je u celosti doniran crkvi.

Ovom prilikom je avio kompanija „Er Srbija“ poklonila dve povratne karte na relaciji Njujork-Beograd, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je donirala autentične proizvode iz južne pokrajine, a Turistička organizacija Srbije je obogatila štand promotivnim materijalom na engleskom jeziku.

Zaposleni u Ambasadi koji su radili na štandu iskoristili su ovu priliku da ojačaju vezu sa srpskom dijasporom ali i da drugim posetiocima predstave Srbiju na najbolji način.


Sastanak predsednika Vučića sa ambasadorima zemalja Kvinte

27. septembar 2021. godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadore zemalja članica Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefa Delegacije Evropske unije, koji su zatražili deeskalaciju krize na severu Kosova i Metohije.

 

Predsednik Vučić je ovom prilikom objasnio poziciju Srbije. „Posvećeni smo očuvanju mira i poštovanju Briselskog sporazuma, ali nikako nećemo da dozvolimo poniženje ni Srbije, niti njenih građana“, rekao je predsednik Vučić.

 Izvor/Foto: www.predsednik.rs


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova