| |     ћирилица | english  
Naslovna
Carina

Informacije o carinskim formalnostima u Srbiji

Unos kućnih ljubimaca

 

CARINSKA POTVRDA

Državljani Republike Srbije koji su proveli na radu u inostranstvu neprekidno najmanje dve godine, oslobodjeni su plaćanja uvoznih dažbina na predmete domaćinstva koje uvoze iz inostranstva u roku od jedne godine od dana povratka sa rada u inostranstvu, do ukupne dinarske protivvrednosti od 5.000,00 evra. Potvrda se ne odnosi na oslobadjanje uvoznih dažbina na uvoz motornog vozila.

Za izdavanje potvrda o oslobadjanju uvoznih dažbina, potrebno je dostaviti sledeće:

1. Važeći pasoš R. Srbije

2. Popunjen zahtev (Formular MS Word ili PDF Format). Potpis podnosioca zahteva je potrebno overiti kod Notary Public, ukoliko se zahtev podnosi putem pošte,

3. Dokaz o boravku u SAD (zelena karta, vozačka dozvola)

4. Originalna potvrda firme (na memorandumu) o dužini trajanja zaposlenja, ili Izveštaj (W-2) o plaćenom porezu, ili Izveštaj socijalnog osiguranja o penzijskom stažu ili izveštaj o provedenom radu na osnovu koga je stečeno pravo na penziju.

Konzularna taksa iznosi 186 dolara i plaća se u gotovom ili Money Order-om koji glasi na Ambasadu Republike Srbije. Ako se zahtev šalje poštom, treba priložiti adresiran povratni koverat sa plaćenom poštarinom. Za dodatna obaveštenja, molimo obratite se Ambasadi.


Verzija za štampu
Konzularne usluge
ON-LINE APLIKACIJE ZA IZDAVANjE VIZA D-ZA ZAPOŠLjAVANjE
Obaveštenje o cenama konzularnih usluga
Overa dokumenata
Odluka o prestanku važenja Odluke o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Islamske Republike Iran, nosioce običnih pasoša
Cenovnik konzularnih usluga
Nadležnost diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD
Putne isprave
VIZE
Pribavljanje dokumenata iz Srbije
Putovanje drzavljana Srbije u SAD
Vojna obaveza
Carina
Državljanstvo
Statusna pitanja
Overa dokumenata
Ostale konzularne usluge
Formulari