| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
ДОБРОДОШЛИ НА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ У ВАШИНГТОНУ

Радно време

Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 13:00 часова 

Тел. (202) 4890-203 и (202) 4890-204 

Празници

Адреса

2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Телефон: + 1 (202) 332-0333

Дежурни телефон: + 1 (202) 706-0209                               (ван радног времена и празником)

Адвокати
Факс:        + 1 (202) 332-3933 Конзуларна надлежност
E-mail: info@serbiaembusa.org Почасни конзули
   

 

 


 
 
 
Победа тима Амбасаде Србије на дипломатском фудбалском турниру

Вашингтон, 11. август 2018. године - На дипломатском фудбалском турниру који је поводом Светског првенства у фудбалу у Русији први пут одржан у Вашингтону у организацији „Department of Parks and Recreation“, под покровитељством градоначелнице Мјуријел Баузер и амбасаде Руске Федерације, тим Србије, састављен од представника српске дијаспоре и Амбасаде Републике Србије, освојио је прво место.

На турниру под називом "DC Embassy World Cup" учествовале су екипе Амбасада 16 земаља, а групе су формиране по угледу на Светско првенство у Русији. Након групне фазе такмичења у којој наш тим забележио две победе и један пораз, у елиминационој фази тим Србије је побеђивао редом Перу, Уругвај и Бразил и тако се пласирао у финале овог престижног такмичења.

Финале је више пута одлагано због неповољних временских услова и коначно је одржано у суботу 11. августа у Вашингтону на терену Центра за рекреацију „Џелеф“.

У утакмици за 3. место састали су се екипе Бразила и Француске. Утакмица је завршена победом Бразила, који је на тај начин освојио 3. место.

У великом финалу састале су се екипе Србије и Аргентине. У веома квалитетној и неизвесној утакмици, Србија је тријумфовала резултатом 4:1 и тиме освојила овај турнир.

Пехар најбољем тиму уручио је представник града Вашингтона, а додељена су и бројна признања и плакете.

Амбасада Републике Србије овим путем жели да се захвали свим играчима који су учествовали на турниру и својом борбеношћу и несебичним залагањем дали допринос овом великом успеху. Такође, велику захвалност дугујемо Министарству спољних послова Р. Србије и Фудбалском савезу Србије, који су за финале турнира обезбедили дресове репрезентације Србије.


Остварити пуну сарадњу између Србије и САД засновану на заједничким вредностима и узајамном интересу двеју земаља

Београд, 28. јул 2018. године - Обраћање првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије Ивице Дачића на свечаности у резиденцији амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота поводом обележавања јубилеја - 100 година од подизања српске заставе на Белој кући

Ивица Дачић - Њ.Е. Кајл Скот

 

Oпширније...
Дачић: „Веома значајна посета Сједињеним Америчким Државама са добрим резултатима за Србију“

Вашингтон, 27. јул 2018. године - Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић боравио је у дводневној посети Сједињеним Америчким Државама поводом учешћа на Министарској конференцији посвећеној религијским слободама и свечаној церемонији обележавања стогодишњице од подизања српске заставе на Белој кући. 

Dacic -_Vasington_jul_2018

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова