| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
ДОБРОДОШЛИ НА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ У ВАШИНГТОНУ

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 13:00 часова 

Заказивање термина на тел. (202) 4890-203 и (202) 4890-204 

Празници

Адреса

2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Телефон: + 1 (202) 332-0333

Дежурни телефон: + 1 (202) 706-0209                               (ван радног времена и празником)

Адвокати
Факс:        + 1 (202) 332-3933 Конзуларна надлежност
E-mail: info@serbiaembusa.org Почасни конзули
   

 

Ауторски текст Амбасадора Ђерђа Матковића: 5. август - Дан сећања на страдање и прогон Срба

У новијој српској историји тешко је наћи тужнији дан од 5. августа 1995. године, када је почињен један од највећих злочина над српским народом, о коме говоре и сурове статистике о убијеним и прогнаним лицима.

Тог дана, пре 22 године, више од 220.000 Срба са простора Лике, Баније, Кордуна, Далмације, морало је да напусти своја вековна огњишта у покушају да сачувају голе животе. Склањајући се пред злочином у коме је убијено 1853 људи, велики број њих је уточиште пронашао у Републици Србији.

Комплетан ауторски текст Амбасадора Матковића можете да прочитате овде.


 
 
 
Обележавање годишњице операције "Халијард", изложба и пријем у Представничком дому Конгреса
У организацији Амбасаде Р. Србије у Вашингтону и Српског конгресног кокуса 18. jула 2017. године у свечаној сали Представничког дома Конгреса САД организована је изложба и пријем у част обележавања годишњице мисије„Халијард“, војне операције у којој је током Другог светског рата спасено око 500 америчких пилота. Присутнима су се обратили амб. РС Ђерђ Матковић и копредседавајући српског кокуса конгресмен Тед По и конгресмен Емануел Кливер, а гости су имали прилику да виде фотографије снимљене током ове војне операције које је обезбедила „Халијард“ Фондација.

Амбасадор Ђерђ Матковић са конгресменима Емануелом Кливером и Тедом Поом 


Посета председника Србије Александра Вучића Сједињеним Америчким Дражавама

Вашингтон, 17. јул 2017 - Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је 16. и 17. јула у званичној посети Сједињеним Америчким Државама. Поред главног састака са потпредседником САД Мајком Пенсом, председник Србије имао је низ билатералних сусрета, укључујући састанке са председавајућим и копредседавајућим Сенатског поткомитета за Европу сенатором Роном Џонсоном и сенатором Крисом Марфијем, као и са копредседавајућим Српског конгресног кокуса конгресменом Тедом Поом и Емануелом Кливером.

Такође, одржан је сусрет председника Вучић са шефом Бироа Националне гарде САД генералом Џозефом Ленгијелом и командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Марком Бартманом. Tоком боравка у Вашингтону, председник Вучић састао се и са представницима Пословног савета за међународно разумевање (Business Council for International Understanding) и присуствовао потписивању Меморандума о разумевању са компанијом CISCO, која се бави дизајнирањем, производњом и продајом опреме за рачунарско умрежавање.

Састанак председника Александра Вучића и потпредседника САД Мајка Пенса

 

Oпширније...
Књижевно вече Виде Огњеновић у Делегацији ЕУ у Вашингтону

У Делегацији Европске Уније у Вашингтону 7. јуна 2017. године одржано је књижевно вече госпође Виде Огњеновић, истакнутог српског писца, драматурга и позоришног редитеља. Догађај је организован у сарадњи Амбасаде Србије са Делегацијом Европске Уније и српским културним кругом "Орфелин" у оквиру програма ЕУ под називом "Разговор у култури".

У изузетном излагању литерарно-филозофског карактера започетом есејем "Мој херојски књишки мољац" и разговору са публиком Вида Огњеновић се бавила темом положаја књижевности и високе уметности у постхуманистичком друштву, односом савременог друштва и технологије, постмодерној естетици, нестајању читалачке публике и комерцијализацији савременог позоришта. Догађај је водила писац и продуцент Милена Тробожић Гарфилд.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова