| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
ДОБРОДОШЛИ НА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ У ВАШИНГТОНУ

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 13:00 часова 

Заказивање термина на тел. (202) 4890-203 и (202) 4890-204 

Празници

Адреса

2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Телефон: + 1 (202) 332-0333

Дежурни телефон: + 1 (202) 706-0209                               (ван радног времена и празником)

Адвокати
Факс:        + 1 (202) 332-3933 Конзуларна надлежност
E-mail: info@serbiaembusa.org Почасни конзули
   

 

 


 
 
 
Интензивирање сарадње са САД у циљу даљег привлачења америчких инвестиција у привреду Србије

Београд, 16. октобар 2017. године - Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас привредно-политичку делегацију америчке савезне државе Мериленд, на челу са државним секретаром Мериленда Џоном Вобенсмитом, која борави у посети Београду. Министар Дачић истакао је да Србија има интерес за интензивирање свих видова сарадње са Сједињеним Америчким Државама, нарочито на плану економије и даљег привлачења америчких инвестиција у привреду Србије. Саговорници из Мериленда изразили су задовољство због своје посете Србији, приликом које ће осим у Београду, боравити и у Новом Саду и Нишу. Констатован је интерес ове америчке савезне државе за пословање и улагање њихових компанија у области заштите животне средине у нашој земљи. Састанку са наше стране присуствовали су и министри за заштиту животне средине и државну управу и локалну самоуправу Горан Триван и Бранко Ружић.


Амбасадор Ђерђ Матковић предао акредитивна писма председнику Колумбије

Богота, 10. октобар 2017 - Изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије на нерезиденцијалној основи у Републици Колумбији Ђерђ Матковић предао је данас, 10. октобра 2017. године, акредитивна писма председнику Републике Колумбије Хуану Мануелу Сантосу и министарки иностраних послова Републике Колумбије Марији Ангели Олгин на свечаној церемонији уприличеној у председничкој Палати Нарињо.


Министар Дачић разговарао са конгресменом Тедом Поом

Београд, 9. октобар 2017 - Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са конгресменом Тедом Поом, копредседавајућим Српском кокусу. Шеф српске дипломатије је изразио захвалност конгресмену Поу на његовом досадашњем ангажовању о оквиру Српског кокуса, с циљем афирмације односа две земље и бољег разумевања политике Србије у Сједињеним Америчким Државама, што је потврђено и излагањем у Представничком дому Конгреса, поводом обележавања годишњице „Халијард" мисије, као и упућивањем конгресног писма подршке Србији државном секретару Тилерсону, 3. октобра. Саговорници су изразили обострано задовољство због унапређења укупних билатералних односа, од напретка у политичком дијалогу до развоја економских односа. Током разговора охрабрене су аспирације Србије ка чланству у ЕУ, као и конструктивна улога у очувању стабилности региона Западног Балкана. Захваливши на гостопримству, конгресмен По је изразио спремност да, са своје стране, настави са залагањем ради даљег унапређења билатералних односа, подсећајући да пријатељство наша два народа датира још из времена савезништва у Првом светском рату.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова