| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
ДОБРОДОШЛИ НА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ У ВАШИНГТОНУ

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 13:00 часова 

Заказивање термина на тел. (202) 4890-203 и (202) 4890-204 

Празници

Адреса

2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Телефон: + 1 (202) 332-0333

Дежурни телефон: + 1 (202) 706-0209                               (ван радног времена и празником)

Адвокати
Факс:        + 1 (202) 332-3933 Конзуларна надлежност
E-mail: info@serbiaembusa.org Почасни конзули
   

 

УРАГАН МАРИЈА - ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Молимо све држављане Републике Србије који се налазе на потенцијално угроженим подручјима, да се придржавају упутстава надлежних локалних органа власти. Препорука Амбасаде је да пратите интернет страницу Америчке агенције за ванредне ситуације (ФЕМА) https://www.fema.gov/hurricane-irma или интернет страницу Националног Центра за урагане (НХЦ) http://www.nhc.noaa.gov/ . У случају потребе, молимо да контактирате Амбасаду Републике Србије на број телефона 202.4890.204, односно, ван радног времена, на дежурни телефон 202.706.0209.


 
 
 
Представа Хадерсфилд


Обележавање годишњице операције "Халијард", изложба и пријем у Представничком дому Конгреса
У организацији Амбасаде Р. Србије у Вашингтону и Српског конгресног кокуса 18. jула 2017. године у свечаној сали Представничког дома Конгреса САД организована је изложба и пријем у част обележавања годишњице мисије„Халијард“, војне операције у којој је током Другог светског рата спасено око 500 америчких пилота. Присутнима су се обратили амб. РС Ђерђ Матковић и копредседавајући српског кокуса конгресмен Тед По и конгресмен Емануел Кливер, а гости су имали прилику да виде фотографије снимљене током ове војне операције које је обезбедила „Халијард“ Фондација.

Амбасадор Ђерђ Матковић са конгресменима Емануелом Кливером и Тедом Поом 


Посета председника Србије Александра Вучића Сједињеним Америчким Дражавама

Вашингтон, 17. јул 2017 - Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је 16. и 17. јула у званичној посети Сједињеним Америчким Државама. Поред главног састака са потпредседником САД Мајком Пенсом, председник Србије имао је низ билатералних сусрета, укључујући састанке са председавајућим и копредседавајућим Сенатског поткомитета за Европу сенатором Роном Џонсоном и сенатором Крисом Марфијем, као и са копредседавајућим Српског конгресног кокуса конгресменом Тедом Поом и Емануелом Кливером.

Такође, одржан је сусрет председника Вучић са шефом Бироа Националне гарде САД генералом Џозефом Ленгијелом и командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Марком Бартманом. Tоком боравка у Вашингтону, председник Вучић састао се и са представницима Пословног савета за међународно разумевање (Business Council for International Understanding) и присуствовао потписивању Меморандума о разумевању са компанијом CISCO, која се бави дизајнирањем, производњом и продајом опреме за рачунарско умрежавање.

Састанак председника Александра Вучића и потпредседника САД Мајка Пенса

 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова