| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
ДОБРОДОШЛИ НА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ У ВАШИНГТОНУ

Радно време

Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 13:00 часова 

Тел. (202) 4890-203 и (202) 4890-229

E-mail Конзуларног одељења: consular@serbiaembusa.org

Празници

Адреса

2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Телефон: + 1 (202) 332-0333

Дежурни телефон: + 1 (202) 706-0209                               (ван радног времена и празником)

Адвокати
Факс:        + 1 (202) 332-3933 Конзуларна надлежност
E-mail: info@serbiaembusa.org Почасни конзули
   

 

 


 
РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ПОЧЕВ ОД 20. ДЕЦЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

Почев од 20. децембра 2020. године, ради заштите од уношења заразних болести на територију Републике Србије, странцима који долазе у Републику Србију дозвољен је улазак у Републику Србију само ако поседују негативан RT-PCR тест на присуство вируса SARS–CoV-2, не старији од 48 часова, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, односно из које улазе у Републику Србију.

Држављанима Републике Србије и страним држављанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, као и члановима дипломатско-конзуларног особља и члановима њихових породица, при уласку у Републику Србију, а који не поседују негативан RT-PCR тест на присуство вируса SARS–CoV-2, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, односно улазе у Републику Србију, не старији од 48 сати од датума издавања резултата, одређује се мера карантина у кућним условима у трајању од 10 дана. Ова мера престаје да важи ако лице коме је одређена у периоду трајања мере добије негативан RT-PCR тест на присуство вируса SARS–CoV-2 издат од стране референтне лабораторије у Републици Србији.

За стране држављане који путују из Сједињених Америчких Држава, изузев негативног RT-PCR теста, признаваће се и негативан Антиген FIA Rapid тест под истим условима.


ПРАЗНИЦИ

Уочи обележавања државног празника Дан државности, Амбасада Републике Србије у Вашингтону биће затворена за јавност у понедељак 15.02.2021.г. и уторак 16.02.2021.г.
За хитне случајеве назовите дежурни број телефона: (202) 706-0209


 
 
Обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији

Београд, 24. март 2021. године – Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији.

„Ваша светости, поштовани председавајући Председништва Босне и Херцеговине, поштовани председници Народних скупштина Републике Србије и Републике Српске, поштовани председници влада Републике Србије и Републике Српске, уважени министри обеју влада, драги гости и пријатељи, представници српског народа из Црне Горе, Северне Македоније, Хрватске, хвала вам што смо и вечерас сви заједно и што је српски дух несаломив и непобедив.

Једно дете дневно и мало више од тога. То је она нajтежа, намучнија и најболнија бројка НАТО агресије из 1999. године. Убијено, заустављено, без икакве своје кривице, никакав грех нису починили, без права на одбрану, и без права на правду, без права на живот.

Нико никада није одговарао за овај злочин, злочин већи од злочина. Нико за 2500 убијених цивила, али и војника и полицајаца који су криви само зато што су чували, штитили себе и своја огњишта. Нико никада није одговарао за више од 6000 рањених.

Oпширније...
Република Србија у Месецу Франкофоније

Република Србија, као придружена чланица Франкофоније, заједно са целом франкофоном заједницом у свету обележава „Месец Франкофоније“.

За све љубитеље српске културе и француског језика, Министарство културе и информисања Републике Србије је приредило богат програм, а Амбасада Републике Србије у САД вас позива да откријете разноликост и богатство српске културе на француском језику.


Амбасада Србије у волонтерској акцији уређивања Вашингтона

Вашингтон, 20. март 2021. године - Амбасада Републике Србије у САД дочекала је први дан пролећа у волонтерској акцији уређивања паркова и зелених површина у Вашингтону.

Запослени у Амбасади Србије су се, заједно са својим породицама, придружили грађанима Вашингтона у акцији под називом „Пролећно чишћење – за чистији Вашингтон“ у организацији Канцеларије градоначелнице.

„Ове суботе, првог дана пролећа, Амбасада Србије се, на иницијативу градоначелнице Вашингтона Мјуриел Баузер, придружила великом пролећном чишћењу града“ изјавио је том приликом амбасадор Р. Србије у САД Марко Ђурић.

          

„Ми волимо овај град и желимо да помогнемо да остане чист и леп, као што и јесте. Живело српско-америчко пријатељство“, додао је Ђурић.

Запослени у Амбасади спремили су за ту прилику посебно дизајнирану одећу, којом се симболично указује на партнерство Србије и САД, а у духу 140. годишњице успостављања дипломатских односа наших двеју земаља која се обележава ове године.

          

Учешћем у волонтерској акцији, Амбасада Србије у Вашингтону је, на челу са амбасадором Марком Ђурићем, дала свој скромни допринос локалној заједници у жељи да сопственим примером покаже да се заједништвом и активним укључивањем у друштвене процесе мотивисане општим добром гради хуманије, равноправније и боље друштво за све нас.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова