| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
ДОБРОДОШЛИ НА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ У ВАШИНГТОНУ

Радно време

Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 13:00 часова 

Тел. (202) 4890-203 и (202) 4890-229

E-mail Конзуларног одељења: consular@serbiaembusa.org

Празници

Адреса

2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Телефон: + 1 (202) 332-0333

Дежурни телефон: + 1 (202) 706-0209                               (ван радног времена и празником)

Адвокати
Факс:        + 1 (202) 332-3933 Конзуларна надлежност
E-mail: info@serbiaembusa.org Почасни конзули
   

 

 


 
РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ПОЧЕВ ОД 20. ДЕЦЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

Почев од 20. децембра 2020. године, ради заштите од уношења заразних болести на територију Републике Србије, странцима који долазе у Републику Србију дозвољен је улазак у Републику Србију само ако поседују негативан RT-PCR тест на присуство вируса SARS–CoV-2, не старији од 48 часова, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, односно из које улазе у Републику Србију.

Држављанима Републике Србије и страним држављанима који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Републици Србији, као и члановима дипломатско-конзуларног особља и члановима њихових породица, при уласку у Републику Србију, а који не поседују негативан RT-PCR тест на присуство вируса SARS–CoV-2, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, односно улазе у Републику Србију, не старији од 48 сати од датума издавања резултата, одређује се мера карантина у кућним условима у трајању од 10 дана. Ова мера престаје да важи ако лице коме је одређена у периоду трајања мере добије негативан RT-PCR тест на присуство вируса SARS–CoV-2 издат од стране референтне лабораторије у Републици Србији.

За стране држављане који путују из Сједињених Америчких Држава, изузев негативног RT-PCR теста, признаваће се и негативан Антиген FIA Rapid тест под истим условима.


ПРАЗНИЦИ

Уочи обележавања предстојећих празника Амбасада Републике Србије неће радити са странкама:
- 24.12.2020
- 25.12.2020
- 01.01.2021
- 02.01.2021
- 07.01.2021


 
 
Амбасадор Ђурић: Верујем да ће односи са САД прерасти у нешто значајно

Вашингтон, 14. јануар 2021. године - Амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић изјавио је да је 140 година дипломатских односа Србије и САД невероватан историјски јубилеј, као и да верује да ће се дугогодишње партнерство претворити у нешто још значајније и садржајније.

Он је у ауторском тексту за портал Павловић тудеј (ThePavlovicToday.com) рекао да ће нова веза омогућити да непрестано откривамо нова подручја сарадње у промоцији мира и стабилности у нашем делу света, што ће омогућити нове економске могућности.

 

Oпширније...
Председник Вучић: Србија по расту прва у Европи

Београд, 12. јануар 2021. године - Председник Србије Александар Вучић истакао је да је Србија по привредном расту прва у Европи, што ће бити формално потврђено крајем марта, а све то је било могуће захваљујући реформским мерама које су предузете од 2014. године, те брзим отварањем земље после првог таласа корона вируса.

Председник је истакао да је Србија у првом кварталу имала раст од 5,2 одсто, док је еврозона била на минус 3,2 одсто, у другом кварталу Србија је имала минус од 6,3 одсто, док је еврозона имала минус од 14,7 одсто, а у трећем кварталу, када је еврозона имала минус од 4,3 одсто, Србија је имала само минус 1,4 одсто. Вучић је навео да је Црна Гора, на пример, имала у трећем кварталу чак минус 26 одсто.

 

Oпширније...
Амбасадор Ђурић: Циљ да увећамо српски Кокус у Конгресу

Вашингтон, 11. јануар 2021. године - Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је да наша Амбасада у Вашингтону настоји да оствари што више контаката са новоизабраном америчком администрацијом, као и да ће у наредном периоду интензивно радити на томе да се увећа Српски кокус у Конгресу.

Ђурић је у интервјуу за Курир ТВ рекао да су односи Србије са САД, па и дешавања у тој земљи, прожети са кључним приоритетима наше државне и националне политике, као што су очување стабилности у земљи и економски развој.

Како је рекао, наша Амбасада у Вашингтону настоји да “пружи руке“ према долазећој администрацији Џозефа Бајдена и да оствари што више контаката.

„Иако сам овде само три недеље, имао сам разговоре са представницима Стејт департмента, Министарства одбране, Конгреса... У наредним недељама интензивно ћемо радити да што више конгресмена и сенатора учланимо у српски Кокус, јер нама требају они који ће нас подржавати као Албанце Елиот Енгел“, навео је Ђурић.

 

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова