| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
DOBRODOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU AMBASADE SRBIJE U VAŠINGTONU

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Zakazivanje termina na tel. (202) 4890-203 i (202) 4890-204

Praznici

Adresa
2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Telefon: + 1 (202) 332-0333

Dežurni telefon: + 1 (202) 706-0209                                    (van radnog vremena i praznikom)

Advokati
Fax:         + 1 (202) 332-3933 Konzularna nadležnost
E-mail:  info@serbiaembusa.org Počasni konzuli
   
 
 

Poštovani građani Republike Srbije,

 

Obaveštavamo Vas da će se izbori za predsednika Republike Srbije, koji su raspisani za 2. april 2017. godine, na području SAD održati dan ranije, 1. aprila 2017. godine.

Molimo Vas da uvidom u Jedinstveni birački spisak izvršite proveru i utvrdite na kom biračkom mestu možete glasati (https://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal).

Ovim putem pozivamo sve birače koji su upisani u izvod iz biračkog spiska za biračko mesto SAD - Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu da iskoriste svoje biračko pravo 1. aprila (subota) 2017. godine i izađu na izbore.

Biračko mesto Ambasada - Vašington će biti otvoreno od 07:00 do 20:00 časova.

Adresa Ambasade je:

2233 Wisconsin Ave NW, Suite 410

Washington, DC 20007

Prilikom glasanja, radi utvrđivanja identiteta na biračkom mestu, neophodno je da sa sobom ponesete jedan od sledećih dokumenata:

- važeći pasoš Republike Srbije;

- važeću ličnu kartu Republike Srbije;

- ličnu kartu Republike Srbije na starom obrascu sa potvrdom MUP R. Srbije o podnetom zahtevu za izdavanje nove lične karte ili

- važeću vozačku dozvolu Republike Srbije na starom obrascu sa upisanim JMBG.

 

S poštovanjem,

 

Ambasada Republike Srbije

 
 

Na osnovu Odluka prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova R. Srbije gospodina Ivice Dačića, raspisani su konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu, i matične države i dijaspore. Konkursi su otvoreni od 13. marta do 03. aprila 2017. godine.

Tekst konkursa, Smernice za podnosioce projekata i Obrazac za prijavu i pisanje predloga projekata i Obrazac za predlog budžeta mogu se preuzeti na prezentaciji Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu na sledećem linku: http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/


 
 
 
Festival Frankofonije - Prikazivanje srpskog dokumentarnog filma "Obećanje" i prijem u Ambasadi Francuske
 
U okviru festivala Frankofonije, u Ambasadi francuske u Vašingtonu u petak, 10. marta ove godine održana je filmska projekcija srpskog dokumentarnog filma "Obećanje" reditelja Željka Mirkovića i autora Dušana Gajića. Film "Obećanje" prati život francuske porodice koja se doselila u selo Rogljevo u Istočnoj Srbiji kako bi započela proizvodnju organiskog vina u nekada čuvenom vinogradarskom kraju.
 
Goste je pozdravio ambasador Srbije. g. Đerđ Matković, a nakon filma organizovan je razgovor sa rediteljem Ž. Mirkovićem i autorom D. Gajićem i upriličen koktel na kojem su se služila vina iz Župe.

 

Opširnije...
Prijem povodom Dana državnosti i Dana vojske Republike Srbije
U saradnji sa kancelarijama kopredsedavajućih srpskog kokusa, kongresmenom Tedom Poom i kongresmenom Emanuelom Kliverom, 16. februara 2017. godine u Kongresnoj biblioteci  održan je prijem povodom Dana državnosti i Dana vojske Republike Srbije. Glavni gost svečanosti bila je amb. Meri Vorlik, prvi zamenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni izaslanik za međunarodna energetska pitanja u Stejt departmentu. 
Opširnije...
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao sa novim državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom

 

Vašington, 2. februar 2017 - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravi u Vašingtonu gde je danas prisustvovao 65. nacionalnom molitvenom doručku. 

Šef srpske diplomatije, tokom Molitvenog doručka, razgovarao je sa novim državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Reksom Tilersonom. Ministar Dačić pozvao je državnog sekretara SAD da dođe u posetu Srbiji.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova