| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
DOBRODOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU AMBASADE SRBIJE U VAŠINGTONU

Radno vreme

Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Тel. (202) 4890-203 i (202) 4890-229

E-mail Konzularnog odeljenja: consular@serbiaembusa.org

Praznici

Adresa
2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Telefon: + 1 (202) 332-0333

Dežurni telefon: + 1 (202) 706-0209                                    (van radnog vremena i praznikom)

Advokati
Fax:         + 1 (202) 332-3933 Konzularna nadležnost
E-mail:  info@serbiaembusa.org Počasni konzuli
   
 
 
 

 
REŽIM ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU POČEV OD 20. DECEMBRA 2020. GODINE

Počev od 20. decembra 2020. godine, radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, strancima koji dolaze u Republiku Srbiju dozvoljen je ulazak u Republiku Srbiju samo ako poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS–CoV-2, ne stariji od 48 časova, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno iz koje ulaze u Republiku Srbiju.

Državljanima Republike Srbije i stranim državljanima koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Republici Srbiji, kao i članovima diplomatsko-konzularnog osoblja i članovima njihovih porodica, pri ulasku u Republiku Srbiju, a koji ne poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS–CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno ulaze u Republiku Srbiju, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata, određuje se mera karantina u kućnim uslovima u trajanju od 10 dana. Ova mera prestaje da važi ako lice kome je određena u periodu trajanja mere dobije negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS–CoV-2 izdat od strane referentne laboratorije u Republici Srbiji.

Za strane državljane koji putuju iz Sjedinjenih Američkih Država, izuzev negativnog RT-PCR testa, priznavaće se i negativan Antigen FIA Rapid test pod istim uslovima.


PRAZNICI

Uoči obeležavanja državnog praznika Dan državnosti, Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu biće zatvorena za javnost u ponedeljak 15.02.2021.g. i utorak 16.02.2021.g.
Za hitne slučajeve nazovite dežurni broj telefona : (202) 706-0209


 
 
Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Beograd, 24. mart 2021. godine – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji.

 

„Vaša svetosti, poštovani predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, poštovani predsednici Narodnih skupština Republike Srbije i Republike Srpske, poštovani predsednici vlada Republike Srbije i Republike Srpske, uvaženi ministri obeju vlada, dragi gosti i prijatelji, predstavnici srpskog naroda iz Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, hvala vam što smo i večeras svi zajedno i što je srpski duh nesalomiv i nepobediv.

Jedno dete dnevno i malo više od toga. To je ona najteža, namučnija i najbolnija brojka NATO agresije iz 1999. godine. Ubijeno, zaustavljeno, bez ikakve svoje krivice, nikakav greh nisu počinili, bez prava na odbranu, i bez prava na pravdu, bez prava na život.

Niko nikada nije odgovarao za ovaj zločin, zločin veći od zločina. Niko za 2500 ubijenih civila, ali i vojnika i policajaca koji su krivi samo zato što su čuvali, štitili sebe i svoja ognjišta. Niko nikada nije odgovarao za više od 6000 ranjenih.

 

Opširnije...
Republika Srbija u Mesecu Frankofonije

Republika Srbija, kao pridružena članica Frankofonije, zajedno sa celom frankofonom zajednicom u svetu obeležava „Mesec Frankofonije“.

Za sve ljubitelje srpske kulture i francuskog jezika Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je priredilo bogat program, a Ambasada Republike Srbije u SAD vas poziva da otkrijete raznolikost i bogatstvo srpske kulture na francuskom jeziku.


Ambasada Srbije u volonterskoj akciji uređivanja Vašingtona

Vašington, 20. mart 2021. godine - Ambasada Republike Srbije u SAD dočekala je prvi dan proleća u volonterskoj akciji uređivanja parkova i zelenih površina u Vašingtonu.

 

Zaposleni u Ambasadi Srbije su se, zajedno sa svojim porodicama, pridružili građanima Vašingtona u akciji pod nazivom „Prolećno čišćenje – za čistiji Vašington“ u organizaciji Kancelarije gradonačelnice.

„Ove subote, prvog dana proleća, Ambasada Srbije se, na inicijativu gradonačelnice Vašingtona Mjuriel Bauzer, pridružila velikom prolećnom čišćenju grada“ izjavio je tom prilikom ambasador R. Srbije u SAD Marko Đurić.

                    

„Mi volimo ovaj grad i želimo da pomognemo da ostane čist i lep, kao što i jeste. Živelo srpsko-američko prijateljstvo“, dodao je Đurić.

Zaposleni u Ambasadi spremili su za tu priliku posebno dizajniranu odeću, kojom se simbolično ukazuje na partnerstvo Srbije i SAD, a u duhu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja koja se obeležava ove godine.

                  

Učešćem u volonterskoj akciji, Ambasada Srbije u Vašingtonu je, na čelu sa ambasadorom Markom Đurićem, dala svoj skromni doprinos lokalnoj zajednici u želji da sopstvenim primerom pokaže da se zajedništvom i aktivnim uključivanjem u društvene procese motivisane opštim dobrom gradi humanije, ravnopravnije i bolje društvo za sve nas


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova