| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
DOBRODOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU AMBASADE SRBIJE U VAŠINGTONU

Radno vreme

Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Тel. (202) 4890-203 i (202) 4890-204

E-mail Konzularnog odeljenja: consular@serbiaembusa.org

Praznici

Adresa
2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Telefon: + 1 (202) 332-0333

Dežurni telefon: + 1 (202) 706-0209                                    (van radnog vremena i praznikom)

Advokati
Fax:         + 1 (202) 332-3933 Konzularna nadležnost
E-mail:  info@serbiaembusa.org Počasni konzuli
   
 
 
 

 
 
 
Slovak Naive Art from Serbia


Pobeda tima Ambasade Srbije na diplomatskom fudbalskom turniru

Vašington, 11. avgust 2018. godine - Na diplomatskom fudbalskom turniru koji je povodom Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji prvi put održan u Vašingtonu u organizaciji „Department of Parks and Recreation“, pod pokroviteljstvom gradonačelnice Mjurijel Bauzer i ambasade Ruske Federacije, tim Srbije, sastavljen od predstavnika srpske dijaspore i Ambasade Republike Srbije, osvojio je prvo mesto.

Na turniru pod nazivom "DC Embassy World Cup" učestvovale su ekipe Ambasada 16 zemalja, a grupe su formirane po ugledu na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nakon grupne faze takmičenja u kojoj je naš tim zabeležio dve pobede i jedan poraz, u eliminacionoj fazi je tim Srbije pobeđivao redom Peru, Urugvaj i Brazil i tako se plasirao u finale ovog prestižnog takmičenja.

Finale je više puta odlagano zbog nepovoljnih vremenskih uslova i konačno je održano u subotu 11. avgusta u Vašingtonu na terenima Centra za rekreaciju „Dželef“.

U utakmici za 3. mesto sastale su se ekipe Brazila i Francuske. Utakmica je završena pobedom Brazila, koji je na taj način osvojio 3. mesto.

U velikom finalu sastale su se ekipe Srbije i Argentine. U veoma kvalitetnoj i neizvesnoj utakmici, Srbija je trijumfovala rezultatom 4:1 i time osvojila ovaj turnir.

Pehar najboljem timu uručio je predstavnik grada Vašingtona, a dodeljena su i brojna priznanja i plakete.

Ambasada Republike Srbije ovim putem želi da se zahvali svim igračima koji su učestvovali na turniru i svojom borbenošću i nesebičnim zalaganjem dali doprinos ovom velikom uspehu. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu spoljnih poslova R. Srbije i Fudbalskom savezu Srbije, koji su za finale turnira obezbedili dresove reprezentacije Srbije.


Ostvariti punu saradnju između Srbije i SAD zasnovanu na zajedničkim vrednostima i uzajamnom interesu dveju zemalja

Beograd, 28. jul 2018. godine - Obraćanje prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića na svečanosti u rezidenciji ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota povodom obeležavanja jubileja - 100 godina od podizanja srpske zastave na Beloj kući

Ивица Дачић - Њ.Е. Кајл Скот

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova