| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
DOBRODOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU AMBASADE SRBIJE U VAŠINGTONU

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Zakazivanje termina na tel. (202) 4890-203 i (202) 4890-204

Praznici

Adresa
2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Telefon: + 1 (202) 332-0333

Dežurni telefon: + 1 (202) 706-0209                                    (van radnog vremena i praznikom)

Advokati
Fax:         + 1 (202) 332-3933 Konzularna nadležnost
E-mail:  info@serbiaembusa.org Počasni konzuli
   

 

 
 
 
Intenziviranje saradnje sa SAD u cilju daljeg privlačenja američkih investicija u privredu Srbije

Beograd, 16. oktobar 2017. godine - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas privredno-političku delegaciju američke savezne države Merilend, na čelu sa državnim sekretarom Merilenda Džonom Vobensmitom, koja boravi u poseti Beogradu. Ministar Dačić istakao je da Srbija ima interes za intenziviranje svih vidova saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama, naročito na planu ekonomije i daljeg privlačenja američkih investicija u privredu Srbije. Sagovornici iz Merilenda izrazili su zadovoljstvo zbog svoje posete Srbiji, prilikom koje će osim u Beogradu, boraviti i u Novom Sadu i Nišu. Konstatovan je interes ove američke savezne države za poslovanje i ulaganje njihovih kompanija u oblasti zaštite životne sredine u našoj zemlji. Sastanku sa naše strane prisustvovali su i ministri za zaštitu životne sredine i državnu upravu i lokalnu samoupravu Goran Trivan i Branko Ružić.


Ambasador Đerđ Matković predao akreditivna pisma predsedniku Kolumbije

Bogota, 10. oktobar 2017 - Izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Srbije na nerezidencijalnoj osnovi u Republici Kolumbiji Đerđ Matković predao je danas, 10. oktobra 2017. godine, akreditivna pisma predsedniku Republike Kolumbije Huanu Manuelu Santosu i ministarki inostranih poslova Republike Kolumbije Mariji Angeli Olgin na svečanoj ceremoniji upriličenoj u predsedničkoj Palati Narinjo.


Ministar Dačić razgovarao sa kongresmenom Tedom Poom

Beograd, 9. oktobar 2017 - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa kongresmenom Tedom Poom, kopredsedavajućim Srpskom kokusu, koji boravi u poseti Beogradu. Šef srpske diplomatije je izrazio zahvalnost kongresmenu Pou na njegovom dosadašnjem angažovanju o okviru Srpskog kokusa, s ciljem afirmacije odnosa dve zemlje i boljeg razumevanja politike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, što je potvrđeno i izlaganjem u Predstavničkom domu Kongresa, povodom obeležavanja godišnjice „Halijard" misije, kao i upućivanjem kongresnog pisma podrške državnom sekretaru Tilersonu, 03. oktobra. Sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo zbog unapređenja ukupnih bilateralnih odnosa, od napretka u političkom dijalogu do razvoja ekonomskih odnosa. Tokom razgovora ohrabrene su aspiracije Srbije ka članstvu u EU, kao i konstruktivna uloga u očuvanju stabilnosti regiona Zapadnog Balkana. Zahvalivši na gostoprimstvu, kongresmen Po je izrazio spremnost da, sa svoje strane, nastavi sa zalaganjem radi daljeg unapređenja bilateralnih odnosa, podsećajući da prijateljstvo naša dva naroda datira još iz vremena savezništva u Prvom svetskom ratu.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova