| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
DOBRODOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU AMBASADE SRBIJE U VAŠINGTONU

Radno vreme

Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Тel. (202) 4890-203 i (202) 4890-229

E-mail Konzularnog odeljenja: consular@serbiaembusa.org

Praznici

Adresa
2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Telefon: + 1 (202) 332-0333

Dežurni telefon: + 1 (202) 706-0209                                    (van radnog vremena i praznikom)

Advokati
Fax:         + 1 (202) 332-3933 Konzularna nadležnost
E-mail:  info@serbiaembusa.org Počasni konzuli
   
 
 
 

 
KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA DIJASPORE


Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu je obnovilo raspisivanje konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu. Konkursi su otvoreni od 18. maja 2020. godine do 1. juna 2020. godine.    

Sve informacije o konkursima i proceduri prijavljivanja možete pronaći na https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi


POSEBAN REŽIM RADA KONZULARNOG ODELJENJA AMBASADE USLED EPIDEMIJE KORONA VIRUSA U SAD

U svetlu aktuelne situacije u vezi sa epidemijom koronavirusa u SAD i potrebe za preduzimanjem dodatnih mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja bolesti, Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu će, počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine do daljnjeg, raditi sa strankama po posebnom režimu:
• Konzularno odeljenje će stranke primati samo ukoliko se radi o vrlo hitnom i neodložnom slučaju.
• Potrebno je da stranka svoj dolazak u konzulat najavi najmanje dva dana ranije pozivom na broj +1(202) 820-3123 ili +1 (619) 313-9005 ili porukom na privremenu adresu: konzularnovasington@gmail.com

Konzularno odeljenje neće primati stranke koje se prethodno nisu najavile i dobile potvrdu Konzularnog odeljenja  da će im biti omogućen prijem.

• Zahtevi za konzularne radnje koje ne podrazumevaju obavezu ličnog dolaska stranke u konzulat će se primati isključivo poštom (prijave rođenja, braka i smrti, prijem u državljanstvo, carinske potvrde, pribavljanje uverenja o (ne)kažnjavanju i izvoda iz matičnih knjiga, sprovodnice, upis u vojnu evidenciju).
• Ambasada će nastaviti da prima prijave za upis birača za glasanje u inostranstvu na parlamentarnim izborima u Republici Srbiji putem mejla, faksa i poštom.

Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu zahvaljuje na razumevanju i saradnji. Ambasada će nastaviti da prati situaciju u pogledu epidemije koronavirusa u SAD i vratiće se redovnom režimu rada čim se situacija popravi.


 
 
PRIMENA ODLUKE VLADE REPUBLIKE SRBIJE O PRESTANKU VAŽENJA ODLUKE O ZATVARANJU SVIH GRANIČNIH PRELAZA ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU

 

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije o prestanku važenja Odluke o zatvaranju svih graničnih prelaza za ulazak u Republiku Srbiju, odnosno mogućnosti ulaska svih stranih državljana u Republiku Srbiju bez dozvola, stvoreni su uslovi za prijem zahteva za vize stranih državljana u svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije, uz primenu preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID – 19 (nošenje maski i rukavica, držanje odstojanja, zakazivanje termina poseta i dr.).


AKTUELNI REŽIM ULASKA DOMAĆIH I STRANIH DRŽAVLJANJA U REPUBLIKU SRBIJU


Obaveštavamo da je Vlada Republike Srbije, na sednici od 21. maja 2020. godine, donela Odluku o prestanku važenja Odluke o zatvaranju svih graničnih prelaza za ulazak u Republiku Srbiju - kojom prestaje da važi istoimena odluka od 19. marta 2020. godine, Odluku o prestanku važenja Odluke o zatvaranju graničnih prelaza - kojom je prestala da važi istoimena odluka, kao i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvanje virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću, a koje su stupile na snagu 22. maja 2020. godine.
Pomenutim odlukama otvoreni su svi granični prelazi Republike Srbije i isti od danas funkcionišu u uobičajenom režimu.
Izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvanje virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću ukinuta je zabrana ulaska u Republiku Srbiju kao i epidemiološke mere za sve kategorije domaćih i stranih državljana. (bez saglasnosti/dozvole, mera izolacije i obaveznog posedovanja negativnog PCR testa).


IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE-LAŽNI SAJT ZA PRIJAVLЈIVANjE ZA GLASANЈE

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je tekst saopštenja u vezi sa lažnim sajtom za prijavljivanje za glasanje iz inostranstva koje se može preuzeti na linku: http://mduls.gov.rs/saopstenja/vazno-upozorenje-lazan-sajt-za-prijavu-za-glasanje-iz-inostranstva/


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova