| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
DOBRODOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU AMBASADE SRBIJE U VAŠINGTONU

Radno vreme

Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Тel. (202) 4890-203 i (202) 4890-229

E-mail Konzularnog odeljenja: consular@serbiaembusa.org

Praznici

Adresa
2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Telefon: + 1 (202) 332-0333

Dežurni telefon: + 1 (202) 706-0209                                    (van radnog vremena i praznikom)

Advokati
Fax:         + 1 (202) 332-3933 Konzularna nadležnost
E-mail:  info@serbiaembusa.org Počasni konzuli
   
 
 
 

 
REŽIM ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU POČEV OD 20. DECEMBRA 2020. GODINE

Počev od 20. decembra 2020. godine, radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, strancima koji dolaze u Republiku Srbiju dozvoljen je ulazak u Republiku Srbiju samo ako poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS–CoV-2, ne stariji od 48 časova, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno iz koje ulaze u Republiku Srbiju.

Državljanima Republike Srbije i stranim državljanima koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Republici Srbiji, kao i članovima diplomatsko-konzularnog osoblja i članovima njihovih porodica, pri ulasku u Republiku Srbiju, a koji ne poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS–CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno ulaze u Republiku Srbiju, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata, određuje se mera karantina u kućnim uslovima u trajanju od 10 dana. Ova mera prestaje da važi ako lice kome je određena u periodu trajanja mere dobije negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS–CoV-2 izdat od strane referentne laboratorije u Republici Srbiji.

Za strane državljane koji putuju iz Sjedinjenih Američkih Država, izuzev negativnog RT-PCR testa, priznavaće se i negativan Antigen FIA Rapid test pod istim uslovima.


PRAZNICI

Uoči obeležavanja predstojećih praznika Ambasada Republike Srbije neće raditi sa strankama:
- 24.12.2020
- 25.12.2020
- 01.01.2021
- 02.01.2021
- 07.01.2021


 
 
Ambasador Đurić: Verujem da će odnosi sa SAD prerasti u nešto značajno

Vašington, 14. januar 2021. godine - Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Ðurić izjavio je da je 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD neverovatan istorijski jubilej, kao i da veruje da će se dugogodišnje partnerstvo pretvoriti u nešto još značajnije i sadržajnije.

On je u autorskom tekstu za portal Pavlović tudej (ThePavlovicToday.com) rekao da će nova veza omogućiti da neprestano otkrivamo nova područja saradnje u promociji mira i stabilnosti u našem delu sveta, što će omogućiti nove ekonomske mogućnosti.

 

Opširnije...
Predsednik Vučić: Srbija po rastu prva u Evropi

Beograd, 12. januar 2021. godine - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je Srbija po privrednom rastu prva u Evropi, što će biti formalno potvrđeno krajem marta, a sve to je bilo moguće zahvaljujući reformskim merama koje su preduzete od 2014. godine, te brzim otvaranjem zemlje posle prvog talasa korona virusa.

Predsednik je istakao da je Srbija u prvom kvartalu imala rast od 5,2 odsto, dok je evrozona bila na minus 3,2 odsto, u drugom kvartalu Srbija je imala minus od 6,3 odsto, dok je evrozona imala minus od 14,7 odsto, a u trećem kvartalu, kada je evrozona imala minus od 4,3 odsto, Srbija je imala samo minus 1,4 odsto. Vučić je naveo da je Crna Gora, na primer, imala u trećem kvartalu čak minus 26 odsto.

 

Opširnije...
Ambasador Ðurić: Cilj da uvećamo srpski Kokus u Kongresu

Vašington, 11. januar 2021. godine - Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izjavio je da naša Ambasada u Vašingtonu nastoji da ostvari što više kontakata sa novoizabranom američkom administracijom, kao i da će u narednom periodu intenzivno raditi na tome da se uveća Srpski kokus u Kongresu.

Ðurić je u intervjuu za Kurir TV rekao da su odnosi Srbije sa SAD, pa i dešavanja u toj zemlji, prožeti sa ključnim prioritetima naše državne i nacionalne politike, kao što su očuvanje stabilnosti u zemlji i ekonomski razvoj.

Kako je rekao, naša Ambasada u Vašingtonu nastoji da “pruži ruke“ prema dolazećoj administraciji Džozefa Bajdena i da ostvari što više kontakata.

„Iako sam ovde samo tri nedelje, imao sam razgovore sa predstavnicima Stejt departmenta, Ministarstva odbrane, Kongresa... U narednim nedeljama intenzivno ćemo raditi da što više kongresmena i senatora učlanimo u srpski Kokus, jer nama trebaju oni koji će nas podržavati kao Albance Eliot Engel“, naveo je Ðurić.

 

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova