| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
DOBRODOŠLI NA INTERNET PREZENTACIJU AMBASADE SRBIJE U VAŠINGTONU

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Zakazivanje termina na tel. (202) 4890-203 i (202) 4890-204

Praznici

Adresa
2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Telefon: + 1 (202) 332-0333

Dežurni telefon: + 1 (202) 706-0209                                    (van radnog vremena i praznikom)

Advokati
Fax:         + 1 (202) 332-3933 Konzularna nadležnost
E-mail:  info@serbiaembusa.org Počasni konzuli
   

 

 

URAGAN MARIJA - VAŽNO OBAVEŠTENjE

Molimo sve državljane Republike Srbije koji se nalaze na potencijalno ugroženim područjima, da se pridržavaju uputstava nadležnih lokalnih organa vlasti. Preporuka Ambasade je da pratite internet stranicu Američke agencije za vanredne situacije (FEMA) https://www.fema.gov/hurricane-irma ili internet stranicu Nacionalnog Centra za uragane (NHC) http://www.nhc.noaa.gov/ . U slučaju potrebe, molimo da kontaktirate Ambasadu Republike Srbije na broj telefona 202.4890.204, odnosno, van radnog vremena, na dežurni telefon 202.706.0209.


 
 
 
Predstava Hadersfild


Obeležavanje godišnjice operacije "Halijard", izložba i prijem u Predstavničkom domu Kongresa
U organizaciji Ambasade R. Srbije u Vašingtonu i Srpskog kongresnog kokusa 18. jula 2017. godine u svečanoj sali Predstavničkog doma Kongresa SAD organizovana je izložba i prijem u čast obeležavanja godišnjice misije„Halijard“, vojne operacije u kojoj je tokom Drugog svetskog rata spaseno oko 500 američkih pilota Prisutnima su se obratili amb. RS Đerđ Matković i kopredsedavajući srpskog kokusa kongresmen Ted Po i kongresmen Emanuel Kliver, a gosti su imali priliku da vide fotografije snimljene tokom ove vojne operacije koje je obezbedila „Halijard“ Fondacija.

Ambasador Srbije Đerđ Mаtković sa kongresmenima E. Kliverom i T. Poom


Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sjedinjenim Američkim Dražavama
Vašington, 17. jul 2017 - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je 16. i 17. jula u zvaničnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama. Pored glavnog sastaka sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom, predsednik Srbije imao je niz bilateralnih susreta, uključujući sastanke sa predsedavajućim i kopredsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu senatorom Ronom Džonsonom i senatorom Krisom Marfijem, kao i sa kopredsedavajućim Srpskog kongresnog kokusa kongresmenom Tedom Poom i Emanuelom Kliverom.
 
Takođe, održan je susret predsednika Vučić sa šefom Biroa Nacionalne garde SAD generalom Džozefom Lengijelom i komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Markom Bartmanom. Tokom boravka u Vašingtonu, predsednik Vučić sastao se i sa predstavnicima Poslovnog saveta za međunarodno razumevanje (Business Council for International Understanding) i prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju sa kompanijom CISCO, koja se bavi dizajniranjem, proizvodnjom i prodajom opreme za računarsko umrežavanje.

Sastanak predsednika Aleksandra Vučića i potpredsednika SAD Majka Pensa

 

 

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova