| |     ћирилица | english  
Naslovna
Počeli pregovori Srbije i EU
Beograd/Brisel, 21. januar 2014. godine – Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić predvodili su danas delegaciju Srbije u Briselu na Prvoj međuvladinoj konferenciji između Srbije i Evropske unije, koja je formalno označila početak pregovora o pridruživanju naše zemlje Uniji.
 
Dačić je na konferenciji za novinare, održanoj nakon skupa u Briselu, istakao da je ovo, u istorijskom smislu, najvažniji događaj za Srbiju posle Drugog svetskog rata, i da naša zemlja od danas i formalno postaje deo pristupnog procesa zajedničkoj porodici evropskih naroda.

On je poručio da će Srbija ostati posvećena evropskim vrednostima, unutrašnjim reformama i nastavku dijaloga sa Prištinom.


U strateškom smislu, ovaj dan određuje dalji put Srbije i vrednosti kojima ona teži i za koje se zalaže, naglasio je predsednik Vlade, uz podsećanje na to da je Vlada Srbije formirana pre 18 meseci, i da je uspela da obavi ono što se od nje nije očekivalo. 

Sada se od Vlade očekuje mnogo i njen zadatak je teži, istakao je Dačić i ocenio da ovaj dan zapravo predstavlja kraj jednog teškog početka.

Pred Srbijom je mnogo posla i već od sutra se radi na skriningu poglavlja i na daljim pregovorima, ukazao je on i ponovio da Srbiji ovaj dan nije poklonjen, već ga je zaslužila svojim posvećenim radom.

Dačić je izrazio uverenje da će Srbija ispuniti sve uslove i 2018. godine biti institucionalno spremna za prijem u članstvo EU, a 2020. i za uključivanje u novi budžetski okvir Unije.

Predsednik Vlade je naglasio da proces pridruživanja EU nije pitanje koje se tiče statusa Kosova i Metohije, i poručio da se pozicija Srbije u vezi sa tim pitanjem ne menja, i da nikada nije bila predmet razgovora.

On je saopštio da u ovom trenutku nema elemenata za sklapanje novog sporazuma Beograda i Prištine, uz ocenu da se treba usredsrediti na sprovođenje onoga što je već dogovoreno u aprilu prošle godine.

Prema njegovim rečima, otvorena su pitanja koja se odnose na pravosuđe, formiranje Zajednice srpskih opština, kao i na pojedine teme o kojima je postignuta samo načelna saglasnost, kao što su telekomunikacije i energetika.

Takođe, kako je napomenuo, postoje i problemi o kojima tek treba da se razgovara, kao što su pitanja imovine, statusa Srpske pravoslavne crkve (SPC) i srpskog kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vlade je izrazio zahvalnost Evropskoj uniji na pomoći koju je pružila našoj zemlji da se dođe do ovog dana.

On je posebno istakao doprinos visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, koja je bila ključni faktor za dolazak do kompromisa u dijalogu Beograda i Prištine, kao i evropskog komesara za proširenje Štefana Filea, koji je radio strpljivo svih ovih godina na stvaranju uslova za to da u svom izveštaju može da napiše da Srbija zaslužuje da dobije status kandidata i otvori pregovore.

Ovo je strateški cilj koji određuje put kojim naše društvo treba da ide, poručio je Dačić.

Vučić je naglasio da je zastava Srbije danas ispred zgrade EU, pored zastava zemalja Unije, što je velika stvar i simbol za našu zemlju, ali i znak da možemo da uradimo ono što su svi evropski narodi učinili.

Mi smo spremni da ispunimo sve svoje obaveze. Pred nama je drugačija i bolja budućnost, istakao je on i dodao da će Vlada Srbije učiniti sve potrebne napore da građani žive bolje, kao i pokazati ozbiljnost u radu, što je odgovor kako na poverenje koje nam ukazuje EU, tako i na očekivanja građana Srbije. 

Prvi potpredsednik Vlade je izrazio uverenje da će Srbija završiti pregovore sa EU do 2018. godine, nakon čega će EU oceniti da li naša zemlja zaslužuje da postane punopravna članica.

File je ocenio da je otvaranje pristupnih pregovora Srbije sa EU istorijski dan i za Srbiju i za Uniju, i da ono predstavlja zasluženo priznanje napretka koji je do sada postignut.

On je istakao da će Srbija morati da ostane potpuno posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom, i ukazao na to da poglavlja 23 i 24 moraju da budu usklađena sa EU.

Evropska unija daje prvenstvo vladavini prava i nezavisnosti pravosuđa i u skladu sa tim će pregovori o tim poglavljima početi među prvima, objasnio je File i izrazio očekivanje da će Vlada Srbije uskoro predstaviti akcioni plan za ove oblasti.

Verujem u rešenost srpskog društva da se ovo sprovede kako treba jer je promena važna za srpsko društvo i ekonomiju, rekao je evropski komesar za proširenje.

Ministar spoljnih poslova i potpredsednik Vlade Grčke Evangelos Venizelos, koji je u ime EU otvorio Prvu međuvladinu konferenciju, poručio je da Unija ima puno poverenje u to da će Srbija pregovore završiti brzo i uspešno, i da će se priključiti EU kao punopravna članica.

On je naglasio da Srbija mora da usvoji sve pravne tekovine EU i posveti naročitu pažnju uspostavljanju nezavisnosti pravosuđa, temeljnih prava, pravde, slobode i bezbednosti.

Želim Srbiji puni uspeh u ovom zahtevnom postupku, a imam puno
poverenje u njene sposobnosti za to da premosti izazove, dovede pregovore do konačnog uspeha i uđe u našu porodicu kao punopravni član, poručio je Venizelos.

Srbija može da računa na snažnu podršku EU, istakao je on i ponovio da je početak pregovora sa Srbijom istorijski važan kako za region, tako i za evroatlantsku perspektivu zapadnog Balkana.

Ovo je veliki dan ne samo za Srbiju, već i za čitav zapadni Balkan, ocenio je Venizelos.

Delegaciju Srbije je uoči međuvladine konferencije Srbije i EU dočekao predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, nakon čega je skup i zvanično počeo.

Republiku Srbiju predstavljali su predsednik Vlade Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić i šef Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije EU Tanja Miščević.

EU su zastupali ministar spoljnih poslova Grčke Evangelos Venizelos, evropski komesar za proširenje Štefan File, stalni predstavnici država članica pri EU, kao i ministri spoljnih poslova nekoliko zemalja članica EU koji nemaju obavezu da budu na ovom sastanku, ali žele da svojim prisustvom pruže veći značaj početku pregovora sa Srbijom.

Tokom sastanka, koji je bio ceremonijalnog karaktera i trajao od 45 do 60 minuta, predstavljena su dva dokumenta.

Evropski komesar za proširenje Štefan File predstavio je zvaničnicima Srbije Uvodno izlaganje EU o pristupnim pregovorima - Opštu poziciju EU, odnosno takozvani pregovarački okvir. 

Taj plan rada, koji su odobrili najviši zvaničnici EU, jeste plan po kojem će se u narednim godinama pregovarati sa Srbijom.

Odmah nakon toga predstavljena je i Uvodna izjava Republike Srbije na Prvoj međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.
 

Verzija za štampu
Vesti
NERADNI DAN
KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA DIJASPORE
IZBORI 2020
PRIMENA ODLUKE VLADE REPUBLIKE SRBIJE O PRESTANKU VAŽENJA ODLUKE O ZATVARANJU SVIH GRANIČNIH PRELAZA ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU
AKTUELNI REŽIM ULASKA DOMAĆIH I STRANIH DRŽAVLJANJA U REPUBLIKU SRBIJU
IZBORI ZA NARODNE POSLANIKE-LAŽNI SAJT ZA PRIJAVLЈIVANjE ZA GLASANЈE
KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA DIJASPORE
NASTAVAK SPROVOĐENJA IZBORNIH RADNJI
KONKURSI ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA KOJI SVOJIM KVALITETOM DOPRINOSE OČUVANJU I JAČANJU VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE I MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU
Digitalni sadržaji u oblasti kulture
IZBORI 2020. godine
PROGLAŠENO VANREDNO STANJE NA TERITORIJI ČITAVE SRBIJE
IZBORI 2020
Nijagarini vodopadi u bojama srpske zastave 15. februara 2020. godine
OBAVEŠTENJE O NERADNIM DANIMA
KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA KOJI SVOJIM KVALITETOM DOPRINOSE OČUVANJU I JAČANJU VEZA MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE I MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU
Obaveštenje o neradnim danima
Katolički Božić
Finansijski vodič za povratnike NBS
Republika Srbija i Sveta Lucija uspostavile diplomatske odnose
Festival srpskog filma u Vašingtonu, 20-21. oktobar 2019. godine
Projekcija filma „Milunka Savić – heroina Velikog rata“, 16. oktobar 2019. godine
Predstava "Čorba od kanarinca" 15. septembar 2019. godine
Dačić: „Pronalaženje mirnog i trajnog rešenja za Kosovo jedan je od prioriteta američke spoljne politike“
Ministar Dačić razgovarao sa Džonom Boltonom
Ministar Dačić na Ministarskoj konferenciji o unapređenju verskih sloboda u Vašingtonu
Odluke o sufinansiranju projekata dijaspore
10. Filmski festival Kruga Orfelin u Vašingtonu
Stefanović i Dilon o unapređenju borbe protiv trgovine narkoticima i saradnji srpske policije sa pripadnicima DEA
Humanitarni koncert ansambla "Srbijana" 11. maja 2019. godine
Modna revija "Balkan Cultural Experience" 11. maja 2019. godine
Festival srpskog filma na Pitsburškom univerzitetu
Projekcija filma "Dugo putovanje u rat"
"Srbija širom sveta klavira" u Kenedi centru
Koncert Jasne Popović u Kenedi centru
Konkurs Ministarstva kulture i informisanja za sufinansiranje kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu
Dejvid Vujić uručio priznanje Tesline naučne fondacije kongresmenu Tedu Pou
Slovak Naive Art from Serbia
Pobeda tima Ambasade Srbije na diplomatskom fudbalskom turniru
Ostvariti punu saradnju između Srbije i SAD zasnovanu na zajedničkim vrednostima i uzajamnom interesu dveju zemalja
Dačić: „Veoma značajna poseta Sjedinjenim Američkim Državama sa dobrim rezultatima za Srbiju“
Verska tolerancija i međureligijski dijalog imaju vodeću ulogu u unapređenju ljudskih prava i izgradnji harmoničnih društava
Interes Srbije da se bilateralni odnosi sa SAD dodatno unaprede i podignu na viši nivo
Ministar Dačić u Kongresu na svečanosti povodom obeležavanja stogodišnjice od podizanja srpske zastave na Beloj kući
Ministar Dačić razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom
Tim Ambasade Srbije na fudbalskom turniru u Vašingtonu
Izložba "Tamo daleko: 1918-2018" / "Over There, So Far Away: 1918 - 2018", 26. jul 2018.
Festival srpskog dokumentarnog filma - 10. jun 2018. u 20 časova
Unapređenje saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja
Serbiana Concert "An Evening of Serbian Music"
U Los Anđelesu otvoren Konzulat Republike Srbije na čelu sa počasnim konzulom
Poseta ambasadora Matkovića Nju Orleansu
Bilateralni odnosi Srbije sa Sjedinjenim Američkim Državama od izuzetne važnosti za našu zemlju
Predavanje ministra Dačića povodom 100 godina savezničkih veza Srba i Jevreja i Srba i Amerikanaca u Prvom svetskom ratu
Državni sekretar Stevanović i Metju Palmer o situaciji u regionu Zapadnog Balkana i važnosti očuvanja dijaloga u cilju rešavanja otvorenih pitanja
Treći festival srpskog filma u Pitsburgu
Ambasada Srbije na Festivalu frankofonske kulture
Dačić i Mičel o regionalnoj stabilnosti, evropskom putu Srbije, kao i o nastavku Briselskog dijaloga
Ministar Dačić razgovarao sa američkim senatorom Ronom Džonsonom
Dan državnosti i Dan Vojske Republike Srbije proslavljeni u Kongresnoj biblioteci
Sastanak prvog PPV i MSP Dačića sa DS SAD Tilersonom
Ministar Dačić: "Za nas su odnosi sa SAD veoma važni"
Ministar Dačić na 66. Nacionalnom molitvenom doručku
Zahvalnost kongresmenu Bilirakisu za doprinos u radu Srpskog kokusa u Kongresu SAD-a
"Kosovo: A Moment in Civilization" movie screening
Ambasador Matkovic gost emisije ''This is America and the World"
Invitation to the exhibition "Jasenovac – Right to Remembrance"
Koncert srpskih umetnica u Kenedi centru
Sastanak ambasadora Matkovića sa senatorom Inhofeom
Prijem za članice organizacije ''Women's Diplomatic Series''
Biljana Soldo and Milena Gligic on Millennium Stage at the Kennedy Center
Ministar Dačić u Vašingtonu razgovarao sa PDS Vesom Mičelom
Ministar Dačić razgovarao sa senatorom Ronom Džonsonom
Sastanak sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Herbertom Rejmondom Mekmasterom
Ministar Dačić na konferenciji Atlantskog saveta o Zapadnom Balkanu
Prijem u Ambasadi za članove Harvard kluba u Vašingtonu
USAID projekat poboljšao uslove poslovanja u Srbiji
Ambasador Matković čestitao Vesu Mičelu na postavljenju
Surinam povukao odluku o priznanju Kosova
Intenziviranje saradnje sa SAD u cilju daljeg privlačenja američkih investicija u privredu Srbije
Ambasador Đerđ Matković predao akreditivna pisma predsedniku Kolumbije
Ministar Dačić razgovarao sa kongresmenom Tedom Poom
Predstava Hadersfild
Obeležavanje godišnjice operacije "Halijard", izložba i prijem u Predstavničkom domu Kongresa
Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sjedinjenim Američkim Dražavama
Književno veče Vide Ognjenović u Delegaciji EU u Vašingtonu
Predstavljanje knjige za decu "Dorćolski mačak Žuća"
Međunarodni javni konkurs za izradu najboljeg idejnog rešenja za spomen-obeležje Zoranu Đinđiću na Studenstskom trgu u Beogradu
Festival Frankofonije - Prikazivanje srpskog dokumentarnog filma "Obećanje" i prijem u Ambasadi Francuske
Prijem povodom Dana državnosti i Dana vojske Republike Srbije
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao sa novim državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom
Konkurs Ministarstva kulture i informisanja za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti za 2017.
Konkurs Ministarstva kulture i informisanja za sufinansiranje kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu
Međunarodni Dan holokausta i izložba „JASENOVAC-PRAVO NA NEZABORAV“
Predstavljanje knjige o srpsko-američkim ekonomskim odnosima
Koncert Bilje Krstic i orkestra Bistrik u Kenedi centru
Novi Sporazum MSP - MPNTR o organizovanju obrazovno-vaspitnog rada na srpskom jeziku u inostranstvu
Odnosi sa Srbijom veoma važni za SAD
Bilateralni odnosi Srbije i SAD na uzlaznoj putanji
Obeležavanje Dana sećanja na stradanje i progon Srba
Ceremonija otkrivanja biste Milevi Marić u Srpskom kulkturnom vrtu u Klivlendu
Učešće ambasadora Matkovića na 46. Generalnoj skupštini Organizacije američkih država
Međunarodni dan džeza - koncert grupe Aleksandre Dende u Vašingtonu, 30. april 2016
Raspisan konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2016.
Dan državnosti i Dan vojske Republike Srbije
Učešće ambasadora Matkovića na Ministarskom savetu Asocijacije karipskih zemalja na Haitiju
NAJAVA DOGAĐAJA Gostovanje premijera Aleksanda Vučića na Brukingsu
Sastanak ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića sa Amosom Hohštajnom, specijalnim izaslanikom za energetiku u Stejt Departmentu
Poseta ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića Sjedinjenim Državama
Srbiji neophodna politička podrška SAD na evropskom putu
Vučić i Nuland razgovarali o aktuelnim temama i odnosima Srbije i SAD
Srbija posvećena očuvanju stabilnosti regiona
Puna podrška SAD evrointegracijama Srbije
Srbija može da računa na podršku SAD
Najbolji uslovi poslovanja za investitore iz SAD
Poseta SAD veoma važna za Srbiju
Sportski kampovi za decu dijaspore
Ministar Dačić razgovarao sa ambasadorom SAD
Kongresmen Rorabaher u poseti Srbiji
Ambasador Đerđ Matković održao predavanje studentima Koledza Severna Virdzinija
Intenzivnija saradnja obrazovnih institucija Srbije i SAD
Predstavljanje knjige Vladimira Pištala "Tesla: Portret među maskama"
Konačan dogovor o letovima za SAD do kraja godine
Ubrzano stvaranje boljeg investicionog okruženja u Srbiji
"SAD podržava prioritete srpskog predsedavanja OEBS-u", državni sekretar SAD Keri rekao predsedavajućem Dačiću
Ponovno jačanje vere i poverenja u cilju stvaranja pozitivne agende za budućnost jeste geslo srpskog predsedavanja OEBS-u
Ministar Dačić razgovarao sa predsedavajućim Srpskom kokusu u Kongresu SAD
SAD ponovile podršku Vladi Srbije na putu evrointegracija
Poseta ministra spoljnih poslova Ivice Dačića SAD
Panel o bezbednosnim izazovima u Evropi u 2015. godini
Predsedavajući OEBS-u osudio eskalaciju sukoba u Ukrajini
Predsedavajući OEBS-u potvrdio podršku institucijama i misijama na terenu ove Organizacije
Srbija zvanično preuzela predsedavanje OEBS-u
Predsedavajući OEBS-u, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, najoštrije osudio jučerašnji napad na autobus u Ukrajini, zahteva momentalni prekid vatre
Poruka ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, novog predsedavajućeg OEBS-u, 1. januar 2015.
Srbija posvećena principima OEBS-a
Usvojena Nacionalna strategija za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma
Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova povodom incidenata na utakmici Srbija – Albanija
Posthumna dodela Zlatne medalje za zasluge Steli Džatras
Poštovanje i podrška SAD za reforme koje Srbija sprovodi
Nastup Beogradske filharmonije u Vašingtonu u okviru američke koncertne turneje
Zapadni Balkan očekuje brzo pristupanje EU
Intervju premijera Srbije Aleksandra Vučića za CNN
Govor kongresmena Teda Poa u Predstavničkom domu na temu "Savezništvo između SAD i Srbije", 11. јun 2014.
Festival srpskog savremenog kratkog i dokumentarnog filma - Vašington 2014
SAOPŠTENJE, 26. maj 2014.
FLOODS IN SERBIA
Susret PPV i MSP Ivice Dačića sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem
Vučić preuzeo dužnost premijera
Podrška EU nastavku reformskih procesa u Srbiji
Retropspektiva eksperimentalnog filma Istočne Evrope u Nacionalnoj galeriji umetnosti u Vašingtonu
Odnosi Srbije i SAD u usponu
KOMEMORACIJA DESETOGODIŠNJICE OD POGROMA SRBA NA KOSOVU I METOHIJI, 17. MART 2004- 17. MART 2014.
15 godina od NATO bombardovanja SRJ
Serbian National Day reception, February 27, Members of Congress Room
Concert of Petar Marić, one of the world's best young accordion players, March 3, 2014, 7 p.m. at the Embassy of the Slovak Republic in Washington, D.C.
Unapređenje saradnje sa SAD u borbi protiv terorizma
Predsednik Vlade Ivica Dačić u višednevnoj poseti SAD
SAOPŠTENjE POVODOM POSETE MINISTRA ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE NEBOJŠE RODIĆA SJEDINjENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA
SAOPŠTENjE POVODOM POSETE MINISTRA ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE NEBOJŠE RODIĆA SJEDINjENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA
Kancelarija za saradnju sa dijasporom otvorila Servis za brze odgovore
Počeli pregovori Srbije i EU
"Er Srbija" od marta očekuje dozvolu za letove u SAD
KONKURS ZA FINANSIRANJE I SUFINANSIRANJE PROJEKATA U OBLASTI MEĐUNARODNE SARADNJE ZA 2014. GODINU
EU usvojila pregovarački okvir za Srbiju
Pregovori o pristupanju Srbije EU počinju 21. januara
Unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje sa SAD
Dačić uputio telegram saučešća povodom smrti Nelsona Mandele
Brojne mogućnosti intenziviranja ekonomske saradnje Srbije i SAD
Premijer Dačić razgovarao sa Donaldom Trampom o izgradnji ekskluzivnog hotela u Beogradu
Predsednik Vlade u dvodnevnoj radnoj poseti SAD
Đoković odbranio titulu na završnom mastersu sezone u Londonu
Obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu
Srbija želi da postane regionalni lider u oblasti IT tehnologija
Ambasada Srbije u Vašingtonu i Fond German Marshall
IT industrija veliki potencijal srpske privrede
Srbija ima velike mogućnosti za razvoj IT sektora
Racionalizacija poslovanja državne uprave putem najnovijih informatičkih tehnologija
Vlada Srbije otvorena za ulaganja velikih svetskih kompanija
Srbija dobila do sada najpovoljniji Izveštaj o napretku na putu ka EU
Pozitivne reakcije MMF i Svetske banke na mere Vlade Srbije
MSP saopštenje
Prijem u EU glavni strateški cilj Srbije
Srbija pozdravlja usvajanje Rezolucije SB UN o hemijskom oružju u Siriji
Učešće Ambasade Srbije na Međunarodnom festivalu jezika
Počeo eksplanatorni skrining u Briselu
Otkrivanje spomenika Nikoli Tesli na Long Ajlendu
Dobri uslovi za ulaganja stranih kompanija u IT sektor u Srbiji
Dačić uputio telegram saučešća premijeru Litvanije
Dačić i Ešton najoštrije osudili napad na pripadnike Euleksa
Saradnja Srbije i SAD u oblasti rudarstva, energetike i brodogradnje
Premijer Ivica Dačić u poseti SAD
Koncert u Kenedi centru, sreda, 18. septembar 2013. u 18 časova
Ambasador Vladimir Petrović prisustvovao svečanosti povodom komemoracije rodjenja Simona Bolivara, održanoj u Organizaciji američkih država (OAD), 24. jula 2013. u Vašingtonu
Ambasada Republike Srbije biće zatvorena 4. i 5. jula 2013. godine
Zamenik pomoćnika sekretara odbrane SAD Evelin Farkaš u poseti Beogradu: SAD podržavaju reforme i evropske integracije Srbije
izlozba
Izazovi sa kojima se suočava Srbija na putu integracije u EU
Prva isporuka automobila Fiat 500L, proizvedenih u Srbiji, stigla u Baltimor
Susret ambasadora V.Petrovića sa generalnim sekretarom OAD H.M.Insulzom
Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić
Premijer Srbije Ivica Dačić u poseti vodećim kompanijama u oblasti informacionih tehnologija u SAD
govor predsednika Nikolica u UN
Arhiva vesti