| |     ћирилица | english  
Naslovna
REŽIM ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU POČEV OD 20. DECEMBRA 2020. GODINE

Počev od 20. decembra 2020. godine, radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Republike Srbije, strancima koji dolaze u Republiku Srbiju dozvoljen je ulazak u Republiku Srbiju samo ako poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS–CoV-2, ne stariji od 48 časova, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno iz koje ulaze u Republiku Srbiju.

Državljanima Republike Srbije i stranim državljanima koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Republici Srbiji, kao i članovima diplomatsko-konzularnog osoblja i članovima njihovih porodica, pri ulasku u Republiku Srbiju, a koji ne poseduju negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS–CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije države iz koje dolaze, odnosno ulaze u Republiku Srbiju, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata, određuje se mera karantina u kućnim uslovima u trajanju od 10 dana. Ova mera prestaje da važi ako lice kome je određena u periodu trajanja mere dobije negativan RT-PCR test na prisustvo virusa SARS–CoV-2 izdat od strane referentne laboratorije u Republici Srbiji.

Za strane državljane koji putuju iz Sjedinjenih Američkih Država, izuzev negativnog RT-PCR testa, priznavaće se i negativan Antigen FIA Rapid test pod istim uslovima.


Verzija za štampu
Važne informacije
REŽIM ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU POČEV OD 20. DECEMBRA 2020. GODINE
PRAZNICI
DESETA KONFERENCIJA NOVINARA I MEDIJA DIJASPORE I SRBA U REGIONU
OBNOVA RADA
ZATVARANJE AMBASADE
KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA DIJASPORE
KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA DIJASPORE
POSEBAN REŽIM RADA KONZULARNOG ODELJENJA AMBASADE USLED EPIDEMIJE KORONA VIRUSA U SAD
PROGLAŠENO VANREDNO STANJE NA TERITORIJI ČITAVE SRBIJE
KORONA VIRUS-Odluka Vlade Republike Srbije
POSEBAN REŽIM RADA KONZULARNOG ODELJENJA AMBASADE USLED EPIDEMIJE KORONA VIRUSA U SAD
PREPORUKA DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE KOJI BORAVE U INOSTRANSTVU