| |     ћирилица | english  
Naslovna
POSEBAN REŽIM RADA KONZULARNOG ODELJENJA AMBASADE USLED EPIDEMIJE KORONA VIRUSA U SAD

U svetlu aktuelne situacije u vezi sa epidemijom koronavirusa u SAD i potrebe za preduzimanjem dodatnih mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja bolesti, Konzularno odeljenje Ambasade Republike Srbije u Vašingtonu će, počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine do daljnjeg, raditi sa strankama po posebnom režimu:
• Konzularno odeljenje će stranke primati samo ukoliko se radi o vrlo hitnom i neodložnom slučaju.
• Potrebno je da stranka svoj dolazak u konzulat najavi najmanje dva dana ranije pozivom na broj +1(202) 820-3123 ili +1 (619) 313-9005 ili porukom na privremenu adresu: konzularnovasington@gmail.com

Konzularno odeljenje neće primati stranke koje se prethodno nisu najavile i dobile potvrdu Konzularnog odeljenja  da će im biti omogućen prijem.

• Zahtevi za konzularne radnje koje ne podrazumevaju obavezu ličnog dolaska stranke u konzulat će se primati isključivo poštom (prijave rođenja, braka i smrti, prijem u državljanstvo, carinske potvrde, pribavljanje uverenja o (ne)kažnjavanju i izvoda iz matičnih knjiga, sprovodnice, upis u vojnu evidenciju).
• Ambasada će nastaviti da prima prijave za upis birača za glasanje u inostranstvu na parlamentarnim izborima u Republici Srbiji putem mejla, faksa i poštom.

Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu zahvaljuje na razumevanju i saradnji. Ambasada će nastaviti da prati situaciju u pogledu epidemije koronavirusa u SAD i vratiće se redovnom režimu rada čim se situacija popravi.


Verzija za štampu
Važne informacije
POSEBAN REŽIM RADA KONZULARNOG ODELJENJA AMBASADE USLED EPIDEMIJE KORONA VIRUSA U SAD
PROGLAŠENO VANREDNO STANJE NA TERITORIJI ČITAVE SRBIJE
KORONA VIRUS-Odluka Vlade Republike Srbije
POSEBAN REŽIM RADA KONZULARNOG ODELJENJA AMBASADE USLED EPIDEMIJE KORONA VIRUSA U SAD
PREPORUKA DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE KOJI BORAVE U INOSTRANSTVU